Stratégiai partnerség

2017.10.30. 11:38

Egyre több munkát ad a kormány az agrárkamarának

A kormány azt javasolja a törvényhozásnak, hogy számos ügyben az agrárkamara legyen a magyar agrárium fontos szereplője – mondta Lázár János hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezt a kormányzati szándékot támasztja alá, hogy két projekt megvalósítására a kormány összesen 9 milliárd forint támogatást ad az agrárkamarának.

Így tovább bővül a kamara feladatainak köre a következő hét évben egy nagy szakmai tájékoztatási programot kell végrehajtania 7,2 milliárd forint értékben. Emellett 1,8 milliárd forintért, az ország nagy részét lefedő jégkár-védelmi, jégelhárító védelmi rendszert épít ki az agrárkamara.

A miniszter hozzátetette: a NAK a kormány stratégiai partnere is. Ez az együttműködés a magyar agrárpolitika számára fontos esélyt és lehetőséget teremtett meg.

Három területen az agrárkamara kiemelkedő szövetségese volt a kormánynak, a nemzeti függetlenség ügye és szuverenitás kérdése, amelyben kulcsfontosságú a földtulajdon kérdése. A nemzeti versenyképesség javításában is fontos szerepe volt az agrárkamarának, ugyanúgy ahogyan kiemelt segítséget nyújtott a Nemzeti vidékfejlesztési programban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában