Ország-világ

2020.10.07. 12:35

Teljesen összetörte az arcát a helikopter miatt, a magyar résztvevő jól van

Egy léghullám okozott súlyos sérüléseket.

Luca Wackermann from Bardiani–CSF Team walks near the finish line of the sixth stage, as he got involved into a crash during the final part of Tapah to Tanjung Malim stage, of the 2018 Le Tour de Langkawi. On Friday, March 23, 2018, in Tanjung Malim, Malaysia. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)

Forrás: Artur Widak / NurPhoto)

Fotó: NurPhoto via AFP

Egy helikopter okozta léghullám miatt a pályára került akadályban bukott és szenvedett súlyos sérüléseket a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny keddi negyedik szakaszán a Vini Zabu-KTM csapat két versenyzője.

Az idei viadal utolsó, szicíliai, Catania és Villafranca Tirrena közötti etapjának befutójánál a pályát szegélyező kordon egy darabját tolta be az útra a helikopter kavarta nagy erejű léghullám, Luca Wackermann és Etienne van Empel balesetét okozva.

Az incidensben Wackermann járt rosszabbul, őt a helyszínről kórházba kellett szállítani és biztosan nem folytathatja a viadalt.

Csapata tájékoztatása szerint a 28 éves olasz kerekes agyrázkódást szenvedett, az orrcsontja több helyen eltört, az arcán, az állán, a jobb térdében komoly zúzódások keletkeztek, és elképzelhető, hogy a hátában is tört el csont az esés nyomán.

A Vini Zabu-KTM közleményében azt is jelezte, hogy a felelősökre nézve súlyos következményekkel kell járnia a hibának.

A 103. Giro d'Italia mezőnye – benne az összetett 40. helyén álló Valter Attilával – szerdán a Mileto és Camigliatello Silano közötti 225 kilométeres szakasszal folytatja a versengést.

Borítókép: Luca Wackermann a baleset után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában