Bulvár-celeb

2021.06.22. 07:05

Szörnyű dolgot tettek a milliárdos gyerekeivel a tatai símaszkos rablók

Öt férfi tört be 2017-ben egy tatai luxuslakóparkba, hogy az ott élő milliomos vállalkozó pénzét elvigyék. Az értékekért olyan dolgokat tettek, amik még egy akciófilmben is meredeknek számítanának.

Forrás: Bors

2017-ben akciófilmbe illő betörés történt egy tatai luxuslakóparkban: az ott élő családra ugyanis egy rendőrségi különítménynek álcázott öttagú rablóbanda csapott le, az anyát, az apát, a 11 éves kislányt és a 8 éves fiút gyorskötözővel megkötözték, majd agresszívan vallatni kezdték őket – írja a Bors.

Kiderült, nem véletlen célpontok voltak, a családfő ugyanis híres, mi több, milliárdos vállalkozó volt, korábban az ország 100 leggazdagabb emberének listáján is szerepelt, számtalan luxusautó és egy hajó tulajdonosa is volt. Nem volt titok: a berontó banda a férfi értékeire utazott, a családot ezért a hálószobába vonszolták, ahol az egyik tag őrizete mellett a másik négy azonnal értékek után kutatott.

Gyerekek kínzásával akarták kicsikarni a szülők pénzét

Miután azonban értékeket nem találtak, a bandatagok először a nőt kezdték fenyegetni: az édesanyától kértek céges iratokat és pénzt, majd verni kezdték a férjét is, és mindkettőjüket azzal fenyegették: ha nem segítenek, megölik őket és a gyerekeket is.

A férfi ekkor az egyik gyerekhez lépett, és a riadt kicsinek az ujjait kezdte el késsel szurkálni, miután közölte a szülőkkel: ha nem segítenek, levágják a gyerekek ujjait.

Dugóhúzó segítségével menekült a család

A családot aztán a pincében berendezett biliárdszobába zárták be, amit eltorlaszoltak, a kilincsét pedig belülről leszerelték, hogy ne juthasson ki senki. Míg a megkötözött család a szabadulásért küzdött, a bandatagok bezsebelték a házban található értékeket, azaz majdnem hatmillió forintnyi ékszert és órát és csaknem kétmilliónyi készpénzt vettek magukhoz, végül aztán elmenekültek. A családfő aztán összeszedte minden lelkierejét, és egy dugóhúzó segítségével kiszabadította magát, aztán az egész családját, és azonnal értesítették a rendőrséget. Így aztán nem sokáig menekült a tettes, az egyik tagot, H. Tamást ugyanis elfogták, és bíróság elé állították.

Ügyében hétfőn hirdettek ítéletet. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a Tatabányai Törvényszék június 21-én ítéletet hozott. A vádlottra, a tatai rablás vonatkozásában, a törvényszék 12 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, ezen túlmenően 2 évre eltiltotta a járművezetéstől is. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen.

A banda többi tagját azóta is keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában