de jó látni!

2021.05.07. 14:09

Megható képek! Rengetegen fogtak össze, hogy megetessék a mentősöket

Gulyás és palacsinta volt a menü.

Forrás: NMH / H. M.

A magyarországi szervezett életmentés 131., az Országos Mentőszolgálat fennállásának 73. évfordulóját ünnepeljük május 10-én, hétfőn. Ezen alkalomból a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület gulyással és palacsintával kedveskedett csütörtökön a salgótarjáni mentőállomás dolgozóinak.

Fotó: NMH / H. M.
Fotó: NMH / H. M.

A gulyáslevest Czakó Zoltánné, a Duci Csapat Egyesület elnöke készítette el otthonában, a palacsintát pedig a tagok. Kilenc ember, fejenként húsz darabot sütött, amit három nagy tálcára tettek, és úgy vitték a mentőknek.

Hatalmas öröm számunkra, hogy adhatunk, az pedig a hab a tortán, hogy pont azoknak az embereknek, akik nap mint nap életeket mentenek.

Jövő hétfőn ünnepeljük őket, azonban úgy döntöttünk, hogy mi néhány nappal előtte lepjük meg a mentőket, hiszen akkor már többen is fognak kedveskedni nekik. Hallottam, hogy gyümölcsöket, süteményeket is visznek majd nekik, viszont a gulyás nem szerepelt a listán, innen jött az ötlet – mondta el a nool-hu-nak Czakó Zoltánné.

Kifejtette továbbá: rengeteget tesznek embertársaikért, életeket mentenek, sok mindennek ki vannak téve a munkájuk során. Ha kell, koronavírusos betegekhez mennek, ha pedig máshol van rájuk szükség, oda rohannak.

Fotó: NMH / H. M.

Karancslapujtőn, a főúton lakom, és sajnos rengetegszer hallom, hogy jön-megy a mentőautó, ilyenkor mindig összeszorul a gyomrom, és igazából sajnálom is őket, mert nem lehet könnyű dolguk. Ezért gondoltam azt, hogy ha valakik, akkor ők biztos, hogy megérdemlik, hogy kedveskedjünk nekik, ezzel is próbáljuk megköszönni a munkájukat – emelte ki Czakó Zoltánné.

Fotó: NMH / H. M.

Hozzátette: az egyik ismerősével vette fel a kapcsolatot, aki a salgótarjáni mentőállomáson dolgozik. Örömmel fogadta a felajánlást, amit azonnal közölt a vezetőséggel is.

Közel negyven adag gulyásra tartottak igényt, de nyilván többet készítettünk, mert a férfiak vannak többségben, akik általában kétszer is szednek, ha ízlik nekik valami

– tudták meg Czakó Zoltánnétól.

A salgótarjáni mentőállomáson hatalmas örömmel fogadták a Duci Csapat Egyesület tagjait, és természetesen a finom ételeket is. Volt, aki a gulyásnak, de olyan is akadt, aki a palacsintának örült jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában