Ország-világ

2020.11.28. 17:30

Kiengedték a kórházból a rákospalotai tűz egyetlen túlélőjét, Balázskát (videó)

Kiengedték a kórházból Balázskát, azt a 12 éves kisfiút, aki hétfőn vesztette el nagyszüleit a rákospalotai tűzvészben. Balázskáért egy ország fogott össze, rengeteg adomány érkezett neki.

Forrás: Facebook / BRFK Információs Portál

Már rokonainál lábadozik az a 12 éves kisfiú, akit borzalmas trauma ért a hétfő hajnali rákospalotai tűzvészben. A kiskamasz el­vesztette az őt csecsemőkora óta nevelő nagyszüleit, Icukát és Gyurka bácsit, a családra lakótársuk, a részeg M. András gyújtotta rá a közös lakóhelyüket. Gyurka bácsi utolsó erejével még a tetőre mentette Balázst, ahonnan a gyorsan kiérkező rendőrök segítették le. A kamasz ezután kórházba került, és csak csütörtökön en­gedték haza, a lap információi szerint egyik nénikéje vette magához – írja a Bors.

Azonban Balázska mindene odaveszett: összes könyve, füzete, ruhája a lángok martalékává vált, semmije nem maradt. Ismerősei, iskolatársai és családja ezért gyűjtésbe kezdett, a kezdeményezésbe pedig aztán az egész ország beszállt, a rendőrség is, akik személyesen adták át a kisfiúnak a felajánlások egyikét, egy táblagépet.

Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs november 23-án és bár tudjuk, hogy a nagyszüleit, akik a világot jelentették neki, nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagyvilágban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A kisfiú félénk mosollyal az arcán fogadta a rendőröket.

Nagyon szépen köszönöm! – mondta a megilletődött fiú, amikor kicsomagolta a gépet.

Elképesztő összefogással és segíteni akaró emberrel találkoztunk, hamarosan elérhető lesz az a számlaszám is, amire a további felajánlásokat fogadni tudjuk – tette hozzá a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában