őszinte vallomás

2021.01.27. 18:12

Aludni sem tud az Exatlon miatt Szabó Franciska édesapja

Kétségtelen, hogy Szabó Franciska az Exatlon Hungary egyik legkarakteresebb játékosa. Édesapja természetesen minden próbatételnél rettentően izgul.

Forrás: tv2

Kétségtelen, hogy az idei Exatlon Hungary egyik legerősebb játékosa és egyénisége a Bajnokok csapatát erősítő Szabó Franciska, akire először akkor irányult a reflektorfény, amikor nyomdafestéket nem tűrően kiosztotta csapattársait a folyamatos vereség után – a fejmosás alighanem jót is tett a társaságnak –, később pedig sérülése okozott ijedtséget.

A Bors Franciska édesapjával, Szabó Ferenccel, az 1972-es müncheni olimpia ötödik helyezett dzsúdósával, egykori Eb-ezüstérmesünkkel ült le beszélgetni.

Mielőtt Franci elutazott, a lelkére kötöttem: csak sérülés ne érje, és erre tessék, most a vádlija izmát fájlalja. Arra is megkértem, a „rohampályákon” ne adjon bele mindent az elején, mert a záró ügyességi erőpróbára elfárad, és ilyenkor jön a baj – nyilatkozza Ferenc papa.

Az Únyon élő cselgáncsedző olyannyira izgul az egyes napok próbatételei során, hogy emiatt éjszakánként képtelen elaludni.

Ilyenkor újraélem a lányom aznapi szerelését és sokszor hajnali kettőig álmatlanul forgolódok az ágyamban

– folytatja.

A lap kérdésére, vajon a végső pénzdíj vagy más ok miatt vállalta-e Franciska az erőpróbát, így válaszol:

Nem a pénz vonzza, hanem a feladatoknak való megfelelés vágya. Ilyennek neveltem valamennyi gyermekemet. Franci épp ezért lehetett U23-as Eb-győztes dzsúdós, de a másik lányom, Katinka is válogatott cselgáncsozó. Mi több, a nagyobbik fiam, Frici kijuthat a tokiói olimpiára – talán éppen a szuperklasszis Ungvári Miklós rovására. A kisebbik fiam, Tas szintén a tatamin bizonyít.

Szabó Ferenc, Franciska édesapja
Fotó: Bors

Minden sportágban otthon van Szabó Franciska

Ami Exatlon-versenyző lányát illeti, Szabó Ferenc azt állítja: Franciska számos sportágban ügyes, mozgékony.

Remekül lovagol, nyert magyar bajnokságot cselgáncsban, birkózásban, sőt, minap a fitnesz-sportban is. Még az atlétika sem áll távol tőle, hiszen fiatalabb korábban 60 méteres futásban és gerellyel is kiérdemelt aranyérmet. Néha arra panaszkodott, hogy a dzsúdós tréningjeimen túl szigorú voltam vele, de elmagyaráztam neki, nagy eredményt csak következetes kitartással érhet el.

Kellemetlen, hogy most nem tudok vele kommunikálni, ám olykor meglelem a módját annak, hogy üzenjek neki és ő mindig válaszol. Elvégre fél év távollét nem kis kihívás.

– mondta.

Amúgy tényleg örömteli nézni, amint az Eb-aranyérmes a Bajnokok csapatában afféle fő lelkesítő erő. Ha a többieknek nem megy a bizonyítás, harsány hangon rendet teremt.

Ami végleges: bár mindössze 29 éves, Szabó Franciska az Exatlon után a tatamira többé nem tér vissza, viszont öccse, Frici olimpiai kiküldetéséért annál lelkesebben drukkol az dominikai próbatételek idején is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában