2024.09.15. 05:02
Hihetetlen: hamarosan csótányból készülhet az ebédünk
Sokak szerint hús helyett hamarosan csótányból készülhet az ebédünk.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Stacey Newman
Bár több országban teljesen természetes, hogy rovarokat esznek az emberek, csótányevésről még nem hallottunk. Pedig sokak szerint hamarosan ez helyettesítheti majd sok helyen a húst.
A csótány ugyanis kifejezetten minőségi fehérjeforrás, és nemcsak a világ távoli pontjain, de már Európában is számos rovarfarm működik, ezek próbálnak alternatívát nyújtani a húsipar környezetre gyakorolt káros hatásaira.
Az ehető csótányok tehát nemcsak az éhes szájaknak, de a gazdáknak is remek lehetőséget nyújthatnak, ugyanis ezek a rovarok könnyebben kezelhetőek és kevesebb takarmányra is van szükségük. Az sem mellékes persze, hogy a csótányok köztudottan szívósak, és betegségekre sem hajlamosak - írja a Mindmegette.
Borítókép: illusztráció
Bulvár-celeb
- Dénes Dávid kiesett a Megasztárból, de máris nagy dobásra készül
- Apa-fia fotón mutatta meg G.w.M a tündérien édes Diont
- Ez a hársméz jótékony hatása: csak akkor érvényesül, ha így fogyasztod
- Csak még 5 perc! Ezért ébredünk fel az óracsörgés előtt
- Dénes Dávid elárulta, mivel lehet levenni a lábáról