Bulvár-celeb

2024.07.11. 12:00

18 hete nem volt telitalálat: már 3,7 milliárd forintot lehet nyerni az Ötöslottón

Az Ötöslottó a március 2-i húzás óta halmozódik, így a jackpot összege elérte a 3,7 milliárd forintot.

MW

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Minden idők hetedik legnagyobb jackpotja várja a szerencsés nyertest az Ötöslottón most szombaton, miután több mint négy hónapja nem volt telitalálatos szelvény. Az előző sorsoláson 21 játékos közel volt a fődíjhoz, csak egy számot hibázott. Ezen a héten 3,7 milliárd forinttal lehet gazdagabb az a szerencsés, aki egyedüliként mind az öt számot eltalálja.

Magyarország legismertebb számsorsjátékán telitalálatos szelvény idén eddig két alkalommal született, amiből a február 24-i nyertes a játék történelmének legnagyobb jackpotjával, több mint 6,5 milliárd forinttal térhetett haza. 

Az Ötöslottó elmúlt 67 évében számos érdekesség található. A legkevesebb négytalálatos 2000-ben, a 42. héten született. Ekkor három nyertes örülhetett minden idők eddigi legnagyobb négytalálatos nyereményének, 8,67 millió forintnak. Tíz évvel később pedig megdőlt a legtöbb négy számot helyesen tippelő rekord, 291 ikszelővel. Az ő nyereményük mindössze 164 020 forint volt.

Az Ötöslottó a március 2-i húzás óta halmozódik, így a jackpot összege elérte a 3,7 milliárd forintot.

Annak ellenére, hogy a játékosok már többféle módon adhatják meg az öt játékba küldött számot – az Okoslottó alkalmazásban például a telefon megrázásával –, továbbra is sokan maradnak az évtizedes hagyománynál, miszerint a családtagok születési évét vagy korát játsszák meg.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. A főnyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között osztják fel, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. 

A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet. 

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!