Bulvár-celeb

2023.03.16. 12:35

Szelvényeket izzítani! Közel 3,5 milliárd forint várja az ötöslottózókat

Minden idők hatodik legnagyobb jackpotját csípheti meg a szerencsés nyertes.

Illusztráció: Shutterstock

Öt hónapja nem született telitalálat, az előző sorsoláson 18 játékosnak csak egy találat hiányzott az ötből. Bánkódniuk azonban nekik sem kellett, hiszen egy csapásra milliomossá váltak - írja a Szerencsejáték Zrt közleményében.

A halmozódásnak köszönhetően ezen a héten már 3,484 milliárd forinttal lehet gazdagabb, aki egyedüliként mind az öt számot eltalálja.

Legutóbb 2022. október 22-én volt telitalálat az Ötöslottón, amikor is a szerencsés játékos közel 750 millió forintot vitt haza. 

Illusztráció: Shutterstock

Mi a szerencseszáma?

Az elmúlt nagyjából 5 hónapban senki nem találta el az öt számot, ezért a jackpot összege mostanra csaknem 3,5 milliárd forintra duzzadt, ami minden idők hatodik legnagyobb nyereményét jelenti az Ötöslottó történetében. Az elmúlt 20 hétben 534-en voltak azok, akiknek ötös helyett négyessel kellett beérniük. 

Sokan maradnak az évtizedes hagyománynál, miszerint szeretik megjátszani a családtagok születési évét, vagy korát. Vannak azonban olyanok is, akik észérvek alapján választanak számokat, így ők azt is tudják, hogy az eltelt 20 hétben a legtöbbet kihúzott szám a 2-es és a 32-es volt, valamint négy alkalommal is előfordult, hogy a legnagyobb szám nem ment 61 fölé.

  

Illusztráció: Shutterstock

Biztató statisztikák

Az elmúlt 10 évet tekintve elmondható, hogy átlagosan 20 hétig halmozódott a jackpot mielőtt megnyerte volna egy szerencsés játékos. Azaz a statisztika alapján most már bármikor időszerű lehet a telitalálat és megérkezhet a 66 éves Ötöslottó 46-odik milliárdosa.

Az Ötöslottó főnyereményének halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha a kezdő időponttól számított 1 éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. 

A Szerencsejáték Zrt. ekkor az eddig felhalmozódott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Ilyen azonban még soha fordult elő az Ötöslottó történetében.

Nehogy elszalassza!

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában