Hősök

2023.02.09. 03:55

Megszakad a szív: így néz ki műszak végén a kutya, aki tíz élő embert talált a romok alatt

Az egész világ együttérez Törökországgal, rengeteg szívszorító fotó kering a világhálón a természeti csapásról. A magyar mentőcsapatok már több mint húsz embert mentettek ki a romok alól.

A nagyszabású mentésben csaknem 100 ezer ember vesz részt, és már hét magyar kutató-mentő egység dolgozik kint.

Forrás: AFP

Fotó: Anadolu Agency

Magyar mentőkutyákat is küldtek a törökországi földrengés helyszínére, miután hétfőre virradóra több hatalmas földrengés is megrázta Törökországot és Szíria északi részét. A természeti katasztrófának már több mint 8000 áldozata van, és több százan rekedtek a romok alatt – írja a life.hu.

Rengeteg ország, köztük hazánk is több mentőalakulatokat küldött Törökországba, hogy keresőkutyáikkal együtt túlélőket keressenek a romok alatt.

Egy négylábú, nyakig piszkos hős fotója kering most a neten: a kutya egész éjjel azon dolgozott, hogy életeket mentsen.

Szerdán újabb túlélőt mentett a ki a romok alól a törökországi földrengés mentésében részt vevő magyar Hunor mentőszervezet – hangzott el szerdán az M1 Híradóban. A műsorban közölték, hogy

a nőt többórányi ásás után sikerült élve kimenteni.

A nő férjét korábban szintén a Hunor mentőszervezet mentette ki a romok alól, és a szakemberek tőle tudták, hogy felesége szintén a romok alatt rekedt.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 

a Hunor mentőcsapat tagjai már 16 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki a romok alól. A szakemberek megállás nélkül, a nap 24 órájában a területen vannak és túlélők után kutatnak. 

A Lehoczki László vezette Spider Mentőcsapat olyan helyen dolgozik, ahol még nem járt más mentőcsapat – tudta meg a borsodi hírportál Lehoczki párjától. 

A miskolciak szintén túlélőt mentettek ki a romok alól

 – írja a boon.hu. 

„A körülmények nagyon rosszak, de jól vannak. Fáradtak. Pihenni szinte semmit nem tudnak. Eközben volt egy 5,3 erősségű utórengés is. Most azt tervezik, hogy pihenni fognak. Azt nem tudom, hogy mindannyian vagy váltásban, majd valahogy megoldják. Ennyit tudtam meg. Nincs internet. Nehéz a kommunikáció. Pár mondat erejéig tudunk beszélni” – írta Lehoczki László párja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában