Bulvár-celeb

2023.01.03. 13:45

Új év, új vírus? Szörnyű tünetekkel támad, mindenkit leterít

Leginkább a kiskorúakat veszélyezteti a nemrég felbukkant új kórság.

Illusztráció: Shutterstock

Az új vírus okozta tünetek: hányás, folyamatos hasmenés és levertség. Bense Tamás családorvos szerint az időjárási tényezők is felelősek a megjelenéséért. 

"Ezek a tünetek leginkább az őszi időszakban fordulnak idő, viszont ha a jelenlegi meteorológiai képet nézzük, nagyon enyhe időnk van. Ez nagyon kedves a különböző baktériumoknak és vírusoknak"– árulta el a családorvos.

Dr. Bense Tamás azt mondja, nagyon oda kell figyelni arra, hogy a kisgyerekek nehogy kiszáradjanak, komolyabb esetekben kórházi kezelésre is szorulhatnak.

 

Forrás: Ripost

"Mindig meg kell nézni az ürített folyadék mennyiségét, és pótolni kell azt. Amennyiben napi 3-nál gyakoribb a székletürítés, érdemes felületbevonó gyógyszereket is igénybe venni, amelyek megakadályozzák a toxikus anyagok felszívódását. 

Mindemellett fontos a megfelelő diéta: alma, répa és a banán is nagyon jó hasfogó. Érdemes kakaót itatni a gyerekekkel, és adni nekik egy kis étcsokoládét is. A leves egyben táplál és folyadékbevitelként is szolgál.  

A 3 napon túl tartó tünetekkel forduljanak háziorvosukhoz, mivel ezeket érdemesebb részletes laborvizsgálat segítségével szemügyre venni" – figyelmeztet Bense Tamás a Bors cikke szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában