Bulvár-celeb

2022.10.14. 05:30

Még nem lélegezhet fel Galambos Lajos: elhalasztották az ítéletet a perében

Az eredeti terv szerint néhány nap múlva végleg lezárult volna a nyolc éve tartó büntetőper, de a bíróság másképp határozott.

Forrás: Metropol

Néhány napja a védőbeszédek felolvasásával zajlott le a Galambos Lajos és társai ellen folytatott másodfokú tárgyalás, ami mindössze két napot vett igénybe. A második nap végén a bírói testület kijelölte az ítélethozatal napját, amely október 19-e volt – írja a Ripost. 

Ez a nap jelentette volna a nyolc éve húzódó közműlopási és vesztegetési ügy végleges lezárását, miután az elsőfokú ítélet ellen mind a vád, mind pedig a védelem fellebbezéssel élt. Mint ismeretes, Galambos Lajos elsőrendű vádlott 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, míg volt feleségét, Boglárkát felmentették a vádak alól.

A másodfokú tárgyaláson igazi ügyvédi össztűz zúdult a bíróságra és főként az ügyészségre. Komoly érveléssel próbálták meggyőzni a három bírót arról, hogy a vádirat számos ponton téved vagy éppen túloz. Ezzel szemben az ügyészség az első- és a másodrendű vádlott esetében is súlyosbítást szeretne. 

Tulajdonképpen a fent említett 19-ei ítélethozatalhoz technikailag minden adott, de végül elhalasztották a kitűzött tárgyalást. Az új időpont december 7-e lett, vagyis egy nappal lesz a Mikulás látogatása után. Azt azonban még sejteni sem lehet, hogy a trombitaművész csizmájába virgácsot vagy szaloncukrot rejt majd...

Dr. Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje a Ripost kérdésére elmondta, mi lehet az újabb halasztás oka.

Fotó: Csudai Sándor / Forrás: Origo

„A bíróság hivatalosan nem indokolta meg, hogy mi a halasztás oka. A háttérben vélhetően a nagyszámú és terjedelmű védői fellebbezések és az amúgy is nagy terjedelmű iratanyag állhat. Ne felejtsük el, hogy a nyomozati anyag 12 ezer oldalas és ehhez kell hozzáadni az elmúlt évek bírósági tárgyalásainak jegyzőkönyvét és a 200 oldalas ítéletet. Ehhez jön még hozzá a hasonló terjedelmű vádhatósági és védői fellebbezések iratanyaga is.

Ezek értékelése nyilván jelentős terhet ró a bíróságra. Az egyéb folyamatban lévő ügyek mellett” – magyarázta a trombitaművész védője, aki arról is beszélt, hogyan hat az újabb várakozás védence lelkiállapotára.

„Galambos Lajos az évek óta húzódó, rá nézve rendkívül sérelmes büntetőeljárás megnyugtató és mielőbbi befejezésében érdekelt. Hisz abban, hogy a másodfokú bíróság pártatlanul fogja tudni megítélni az előtte lévő bizonyítékokat. Ügyfelem felett Damoklész kardjaként lebeg ez az ügy, így természetesen ez tölti ki szinte minden gondolatát” – tette hozzá a védő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában