11 napja tűnt el

2022.08.13. 13:55

Megszólalt a szakértő: Még életben lehet a rejtélyesen eltűnt inárcsi nő

Már 11 nap telt el az inárcsi Bozsik Mária eltűnése óta. Mindenki a szívén viseli két magára maradt lánya sorsát, és reménykednek, hogy az édesanya még épségben előkerül. De vajon ez lehetséges-e? Egy szakértő válaszolt a Bors kérdéseire.

Forrás: Bors

Fotó: Máté Krisztián

Az inárcsi származású 49 éves asszony augusztus 1-jén kora reggel munkába indult, viszont azóta senki sem hallott róla. Egyre nagyobb aggodalomra ad okot az a tény, hogy már 11 napja nem adott magáról életjelet, viszont a helyiek nem adják fel a keresést - írja a Bors.

A falubeliek keresőcsapatokat szerveztek és vasárnap újra akcióba lendülnek. Újra átfésülik az erdőt, ahol a keresőkutyák szagot fogtak, viszont nem bukkantak semmi nyomra. Hisznek abban, hogy sikerül megtalálniuk az eltűnt asszonyt. Emellett adománygyűjtést is szerveztek, hogy ezzel az apró gesztussal is könnyíteni tudják a lányokra nehezedő terhet.

Mindeközben egyre jobban bonyolódnak a szálak és egyre több a megválaszolatlan kérdés az eset kapcsán. István, aki nemrég szabadult a börtönből, a Blikknek tett nyilatkozatában, utalt arra, hogy Mária mentális problémákkal küzd. 

Az asszony volt párja szerint nem ez az első eset, hogy eltűntként körözi a rendőrség.

Mária joghallgató lánya, Maggie cáfolja a férfi állításait.

Az említett elmeorvosi szakértői véleményt áprilisban készítették, a gyermekelhelyezési per miatt, viszont semmilyen terhelő dolog nem derült ki anyukámról, hiszen akkor már rég lezárult volna a per

– állítja a 22 éves lány.

Az eltűnt asszony szomszédja is megszólalt ez ügyben, aki elmondta a Borsnak, hogy több mint 20 éve ismeri Máriát, aki lelkileg teljesen ép volt. Állítása szerint az asszony sosem tűnt el azelőtt, ahogyan azt a volt párja állítja, hiszen közös képviselőként arról mindenképpen tudnia kellett volna.

Az biztos, hogy magától nem ment volna el sehova, nem hagyna itt minket. Mi voltunk az élete!

– mondta nekünk korábban könnyekkel küszködve Maggie.
Mindenki reménykedik, hogy ezt a szörnyű időszakot maguk mögött hagyhatják, újra egyesül a család és az egész csak egy rossz emlék marad.

Úgy tudni, a keresésben részt vevő önkéntesek vasárnap reggel 8-kor az inárcsi posta elől indulnak majd.

Az önkéntesek táborát erősíti egy nem odavalósi anyuka is, akit megrendített az eset. Ő tizenéves lányával csatlakozik majd a keresőcsapathoz.

Van még remény az eltűnt asszony számára?

Forrás: Bors

A Borsnak megszólaló Dr. Bense Tamás szerint még van remény, hogy életben megtalálják az asszonyt, akár az erdőben is.

Az ember szervezete az éhezést nagyon jól tűri, 2 hétig is életben tudunk maradni étel nélkül. Ami igazán fontos, az a folyadékbevitel – magyarázza az orvos.

A szakember szerint az erdőben jók a túlélési esélyek, hiszen nagy eséllyel találunk valamilyen forrást, ami biztosítja a vízszükségletünket. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Mária munkahelyére indult, tehát nagy valószínűséggel vitt magával valamilyen innivalót.

Van értelme keresni, mert bár vannak bizonytalansági faktorok, én hiszem, hogy van rá esély, hogy élve előkerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában