Szomorú

2022.07.02. 13:50

Komoly betegségek keserítik Deák Bill Gyula mindennapjait

A magyar zenészlegenda és felesége, Marika megszenvedték az elmúlt két évet. A jóban után a rosszban is kitartanak egymás mellett, hiszen páratlan szeretet tartja őket össze: az asszony rákbetegsége mellett a jelen hőségében is, melyben Marika sajnos egyenesen fulladozik.

Deák Bill Gyula az elmúlt időszakban fokozottan figyelt feleségére, Marikára. Az asszony 2020-ban infarktust kapott, majd krónikus tüdőbetegséget, COPD-t diagnosztizáltak nála. Bill, hogy megóvja feleségét, egyáltalán nem járt el otthonról, koncertjeit is lemondta, nehogy hazavigye a rettegett vírust — derül ki a Bors cikkéből.

Az év elején azonban egy sokkal súlyosabb probléma ütötte fel a fejét a házaspár mindennapjaiban: Marikánál rosszindulatú mellrákot diagnosztizáltak. Az életveszélyen szerencsére már túl van, ám a gyógyulását most a nagy meleg nehezíti.

Forrás: Bors

"A COPD, azaz a krónikus tüdőbaj miatt ebben a nagy melegben nehezen kap levegőt szegény, sokszor fulladozik"
– mondta aggódva Deák Bill Gyula, aki sok időt tölt feleségével, de már nem mondja le fellépéseit, a zenekarára is jut ideje.

"Szerencsére imádjuk, amit csinálunk, és éppen egy felvidéki koncertre készülünk a zenekarral. Szombaton utazunk"
– újságolta Bill, akinek szintén voltak egészségügyi problémái, amelyek miatt oda kell figyelnie a táplálkozásra, és a mozgásra egyaránt.

"Tíz éve volt infarktusom, azóta sokat változtattam az életmódomon: 25 kilót fogytam, nem cigizek, és sportolok, ahogy tudok" – vallotta be a Bors munkatársnak az Artisjus-díjas blues énekes, aki 11 éves korában, egy sportsérülés következtében vesztette el egyik lábát. Azonban ez a veszteség nem gátolja őt abban, hogy nap-mint nap eddze testét.

"Ülve tornázom a legtöbbször, a körülményekhez képest, amennyit csak tudok. Jót tesz, de bevallom, hogy a legtöbb sportot a tévében nézem" – fűzte hozzá humorosan a zenész, aki a július 3-ig tartó budapesti úszó-világbajnokságot is figyelemmel kíséri.

Deák Bill Gyula nemrég egy rádióinterjúban mesélte el, hogy gyerekként hatan laktak egy egyszobás lakásban Kőbányán, lakótelepen. Zenélni is akkor kezdett, amikor ebben a lakásban sok időt kellett egymagában eltöltenie, míg szülei dolgoztak: ekkor készültek az első dalszerzemények is.

Borítókép: Ripost/Markovics Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában