Megható vallomás

2022.02.07. 10:31

Kiderült, ki örökli Fodor Zsóka vagyonát

A színésznő jelenleg remek egészségi állapotnak örvend, ám nyugodtabbnak érzi magát úgy, hogy tudja, ki örökli majd a vagyonát.

Fodor Zsóka remekül néz ki, senki sem mondaná meg róla, hogy idén belépett a nyolcvanadik életévébe. Szerencsére jól érzi magát a bőrében, mégis úgy gondolja, nem szeretne olyan magas kort megérni, mint amennyi az édesanyjának megadatott.

„Nekem nincs senkim”

Édesanyám másfél évet feküdt a Szeretetkórházban és gyűlölt ott lenni, mert nem engedték haza. Ő már pelusos volt, fürdetni kellett, forgattam reggeltől-estig. Szegénykém azt mondta nekem, hogy: “Erzsikém, te olyan jóban vagy a Jóistennel. Kérd meg, hogy vigyen el, mert én nem érdemlem ezt a börtönt.” Az utolsó fél évben már ki sem ment a szobájából, számára az pokol volt. Úgy gondolom, akkor érdemes megélni száz évet, ha valaki olyan jó állapotban van, mint Békés Itala. 

Nekem nincs senkim, így én nem akarok száz évig élni – kezdte a Borsnak Zsóka, aki hozzátette, addig szeretne maradni, ameddig el tudja látni magát.

„Csak arra lehet számítani, hogy a pénzemért ellátnak”

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színésznő őszintén elmondta, ez az oka annak, hogy sosem vett lakást, inkább gyűjtögeti a pénzét.

Ha nincs az embernek gyereke, férje, vagy olyasvalaki, aki pici kora óta hálával tartozik neki, akkor sajnos csak arra lehet számítani, hogy a pénzemért ellátnak. Mert az legalább őszinte… – mondta a színésznő, akinek a szívéhez a legközelebb fogadott fia, Schmuck Andor áll, igaz az utóbbi időben csak ritkán tudnak találkozni.

Fodor Zsóka és Schmuck Andor barátsága 17 évvel ezelőtt kezdődöttFotó: Markovics Gábor

„Írásba adtuk, ami mard utánam, az az övé”

Zsóka rengeteget játszik, Andornak pedig szintén sok elfoglaltsága van. Kettejük kapcsolata valóban olyan, mint egy anya-fia viszony. Ahogy fogalmaz, egy láthatatlan fonal köti össze őket, aminek, ha Andor meghúzza a végét, akkor nagyon örül, de tudja, hogy elfoglalt és nem szeretné zavarni.

Amikor jön és úgy érzi, hogy szeretne velem időt tölteni, akkor boldog vagyok, de nem erőltetem rá magamat. Neki köszönhetem életem legszebb pillanatait, mert tőle kaptam önzetlenül a legtöbbet. Én ezt soha, amíg élek el nem felejtem és ami marad utánam, az az övé, ezt írásba is adtuk – árulta el a színésznő.

Zsóka elmondta, hogy Andor vetette fel az ötletet, a közjegyző által hitelesített írásos megállapodásuk pedig kölcsönös.

Ő ajánlotta fel nagyon korrektül, hogy amelyikünk leesik a lábáról, az a haláláig gondoskodik a másikról. Nem valószínű, hogy ő lesz az… – magyarázta Zsóka, akinek szívből kívánjuk, hogy még hosszú-hosszú évekig, jó egészségben csaljon mosolyt a közönség arcára!

Zsóka többek között az Örömlányok végnapjai előadásban szerepel, amelyet már több mint száz alkalommal mutattak beFotó: Belvárosi Színház

Óriási szerencse érte

Zsóka úgy gondolta, az év utolsó napját tévénézéssel tölti és kicsit pihen az elsejei fellépés előtt. Azonban egyszer csak felhívta Dévényi Ildikó barátnője, hogy Egerben adják elő a Terefere Magdi anyussal című stand-up előadást.

Ott történt, hogy 30 év után először vettem tombolát. Gondoltam, hátha nyerek valami apróságot. Egy száraz orosz pezsgő mellett a főnyereményt, egy háromnapos wellness hétvégét nyertem, ráadásul a saját számomat én magam húztam ki – mesélte boldogan Zsóka.

Az Összezárva című komédia bemutatója után Zsókát és Oszvald Marikát hatszor tapsolta vissza a közönség
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában