Fájó emlék

2022.01.19. 15:54

Így néz ki most a tragikusan fiatalon meghalt magyar focikapus sírhelye

Nyolc éve az egész országot lesújította a hírt, hogy meghalt a Diósgyőr focicsapatának mindössze 20 éves kapusa, Rakaczki Bence.

A fiatal sportolónál 2012 első felében diagnosztizálta súlyos betegséget. A bajnokság után jelezte, gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved.

Rendkívüli összefogással próbáltak rajta segíteni, míg a kapus hihetetlen lélekerővel viselte a betegségét. Csontvelő-átültetésen is átesett, amire először úgy tűnt, jól reagált a szervezete. A nyár végén azonban rosszabodott az állapota, a betegség újra megjelent a szervezetében.

Halálának nyolcadik évfordulóján egykori edzője, Veréb György, a DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós, a DVTK cégvezetője, Tamás Gábor és a DVTK LSA igazgatója, Fogarasi Zoltán helyezte el sírján az emlékezés virágait - vette észre a Bors cikkét az Origo.

Borítókép: mécsesek és Rakaczki Bence fotója a Diósgyőri VTK stadionjában 2014. január 17-én, ahol a labdarúgócsapat húszéves kapusára emlékeztek, aki hosszan tartó betegség után, január 16-án hunyt el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában