Hatalmas átalakulás

2021.11.25. 19:06

Csodájára járnak: Edina 4,5 hónap allatt 28 kilót fogyott

A debreceni családanya bízik benne, hogy ösztönözni tudja sorstársait.

Adott egy középkorú nő, aki egész életében túlsúllyal küzdött. Amellett, hogy idővel megromlott az egészségi állapota, súlyos lelki megpróbáltatások érték. Idén azonban meghatározó fordulatot vett a története, miután egy rémisztő momentum végleg felnyitotta a szemét.

Így történt, hogy mindössze négy és fél hónap alatt testsúlya 27 százalékától, vagyis 28 kilótól szabadult meg.

A Hajdú Online-nak elmesélte, hogyan sikerült elérnie az álomalakját, amit mindezidág sikeresen megtartott, sőt, azóta még egy tízest faragott belőle– 

Januárban ráálltam a mérlegre, és amikor még száz kilogrammnál sem lassított a mutató, kétségbeestem. A laboreredményeimből korábban is sejtettem, hogy baj van, emellett fájdalmaim is voltak. Ekkor azonban szembesültem a valósággal, és sokkot kaptam. Tudtam, hogy változtatnom kell

– ismerte el a portálnak Edina.

– Sosem néztem, mit és mennyit eszek, ráadásul a férjem nagyon jól főz, ami elősegítette a súlyfelesleg gyarapodását. Korábban nagyon szerettem a hasam, de amióta fogyni kezdtem, ez megváltozott. A sikeres fogyásom mögött temérdek munka és lemondás áll, ezért meggondolom, hogy mikor és milyen ételt fogyasztok – mesélt a kezdetekről, majd a módszerét is megosztotta a hasonló problémával küszködő olvasók kedvéért.

Forrás: haon.hu / haon.hu

 

Semmi extra

Csalódni fog, aki azt hiszi, valamiféle ördöngösség következik.

Edina nem folyamodott kétes csodabogyókhoz, nem kérte fitneszguruk segítségét, egyszerűen csak betartotta a fogyókúra sarkalatos szabályait: megreformálta az étkezését, amit diétás étkezéshelyettesítő fehérjeporral egészített ki, és beiktatott némi testmozgást.

Tette mindezt elsősorban az egészségéért, az ideális forma eléréséért, mindazonáltal a dicsérő szavakat is örömmel nyugtázza.

– Sokszor próbáltam lefogyni. Volt, hogy lement pár kiló, majd visszaszedtem a dupláját. A fordulatot az jelentette, hogy a húgomnak másfél évvel ezelőtt sikerült karcsúsodnia fehérjediétával, miközben nem kellett sanyargatnia magát. Azt gondoltam, ha neki sikerült, nekem is menni fog. Csak elkezdeni volt nehéz, de

az első 30 nap átlendített. Egy-egy étkezést fehérjeturmixokkal helyettesítettem. A shakek finomak voltak és eltelítettek, ebédre azonban hagyományos, maximum 600 kalóriás fogásokat ettem. Kezdetben jöhetett bármi, később azonban teljesen kiiktattam a cukrot és a fehérlisztet. Onnantól még könnyebben olvadtak a kilók, májustól pedig a sport is az életem részévé vált. Csak azt sajnálom, hogy nem kezdtem el korábban

– vallotta be.

Mentális hadviselés

A túlsúly nemcsak a testnek, de a léleknek is nagy teher. Rajna Edina gyermekként gonosz beszólások célpontja volt, felnőttként pedig gyakran úgy érezte, megvetően néznek végig rajta, mégis csak a kifogásokat kereste, ha a súlyáról volt szó. Soha nem szólt vissza, a negatív élmények belülről emésztették. Mint ahogy az önkritika is, mivel saját bevallása szerint nem kímélte magát. – Különösen akkor éreztem magam kellemetlenül, amikor a válogatott pólós fiam vagy az úszó lányom miatt meg kellett jelennem az uszodában. Arra gondoltam, mit gondolhatnak rólam, hogy lehetek így elhízva, ha ilyen sportos, izmos gyerekeim vannak? 

Az elismerő visszajelzések ellenére Edina nehezen szabadul az évtizedek alatt berögzült káros gondolatoktól, így elmondása szerint még mindig kövérnek látja magát.

A családja figyelmeztette, most már nem szabad többet fogynia.

– A férjem nagyon büszke rám, és úgy döntött, ő is belevág ugyanebbe a módszerbe. Jelenleg 37 kiló mínusznál járok, a 40-et még lehet, hogy megcélzom, de megszűntek az egészségügyi panaszaim, és boldog vagyok, hogy sikerrel járt a kitartásom – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában