Bulvár-celeb

2021.09.15. 11:34

Döntött a bíróság: ezt a büntetést kapta Galambos Lajos

Megszületett az ítélet.

Forrás: Bors

Szerdán reggel megkezdődött a tárgyalás, amely során ítéletet hoztak Galambos Lajos évek óta húzódó áram-, víz-, és gázlopási ügyében. Lajcsi lemondott a részvétel jogáról, ahogyan felesége, a másodrendű vádlott Boglárka is.

A bíróság döntött.

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket.

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

A trombitást lopásban és két rendbeli vesztegetésben találták bűnösnek. Galambos Lajost első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 11 millió forintos pénzbírságra ítélték, emellett az ötmillió forintos perköltség megfizetésére kötelezték, és három évre eltiltották a közügyektől.

A bíróság az ügy további két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, 6 vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt.

Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, 3 vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában