Bulvár-celeb

2021.08.23. 08:24

Oszvald Marika bejelentette: vége

Évtizedekkel fiatalabb kollégái is csodálkozva nézik, mire képes a színpadon Oszvald Marika. A Budapesti Operettszínház színésznője minden előadásában olyan koreográfiákat táncol el, amelyet még a legjobb formában lévő huszonévesek is megirigyelhetnek.

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Az idén áprilisban a 70. életévébe lépett színésznőnek döntést kellett hoznia: fizikai egészsége érdekében el kell köszönnie az ikonikus cigánykerekezős jeleneteitől, amelyeket mindig is csodált a közönség.

„Megöregedtem, az operett a fiatalok műfaja. Az, hogy még számítanak rám, külön ajándék, hiszen kevés az idősszerep. Szerencsére az a tapasztalat, hogy a szubretteknek jobb a színészi vénájuk, így talán nekik könnyebb a váltás, és most nekem is váltani kell a prózára. Igaz, amikor nyolcvan oldal szerepet kell megtanulni, akkor nem érzem ezt annyira könnyűnek”

- írta a Blikk nyomán az Origo.

„Az izmok, a hangszalagok öregkorban veszítenek a rugalmasságukból, de a játékkedv megmarad. A korral el kell köszönni egy idő után a zenés-táncos feladatoktól. Nekem szerencsére kitolódott ez az idő, mert rám írták a szerepeket, de egy idő után nem is szabad flikk-fakkokat csinálni, mert az embernek kitörik a lába. Tényleg nem szabad kockáztatni, én sem szeretnék maradandó sérülést. Emiatt is jólesnek már ezek a prózai feladatok, hiszen így játszhatok tovább, és számomra ez a legfontosabb – árulta el a színésznő, aki 49 éve meghatározó, ikonikus és népszerű tagja a Budapesti Operettszínháznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában