minden nap hazavárják

2021.07.25. 12:53

Hatalmas tragédia: egyedül maradt a hármas ikrekkel az anya, 37 évesen halt meg az apukájuk

A miskolci család fájdalma mérhetetlen, a kisfiúk pedig nem értik, mi történt...

Forrás: boon.hu / családi fotó

Felfoghatatlan, miért ragad el fiatal embereket a családjuktól a sors, de sajnos a napokban is megtörtént a szörnyű tragédia. Az alig négyéves, miskolci hármas ikrek édesapja, aki mindössze 37 éves volt, július 8-án elhunyt – írja a boon.hu.

Robi szívbeteg volt. A család korábban sem volt könnyű helyzetben, hiszen az apukáról nincs két éve, hogy kiderült: súlyos szívbeteg. A betegsége miatt az édesanya, Szilágyi Laura fizetéséből és a családi pótlékból éltek. A megyei hírportál cikke után a Zsófi-ReményVár Egyesület karolta fel őket, az egyesület közösségi oldalán a következő sorok jelentek meg július 8-án:

„Még keressük a szavakat, még nem értjük, hogy miért történhetett meg ilyen. Miért? Egy 37 éves, fiatal férfi, apa és férj hagyott itt minket.

Egy hónapja költöztek családi házba, igénybe véve a falusi csok lehetőséget. Tervezgették új életüket. Robi már egy ideje otthon volt, gyenge volt a szíve. Az év elején ­pacemakert kapott. Nagyon vizesedett, nem volt jól. Hétfőn kórházba került…

Laura most egyedül maradt a három kicsivel. Három tündéri kisfiúval, akik többé nem láthatják apukájukat, akik most még semmit nem tudnak és semmit nem fognak érteni ebből az egészből, talán csak annyit, hogy apa nincs.”

Az egyesület az elmúlt héten a temetésre gyűjtött, azóta az édesapát örök nyugalomra helyezték.

Rosszul nézett ki

A boon.hu kereste az édesanyát, de nem tudták elérni. A Zsófi-ReményVár Egyesület elnökétől azonban annyit megtudtak, hogy Laura és Robi a három gyerekkel albérletben lakott Miskolcon, egy hónapja végre sikerült vásárolniuk egy családi házat Sajóbábonyban. A falusi csok 10 millió forinttal támogatta őket, ehhez vettek föl még 8 millió forint hitelt.

– Amikor július elején elvittük az új házba a család bútorait, Robi nagyon rosszul nézett ki. Legalább 20-25 liter víz volt rajta, és alig tudott beszélni

– tette hozzá Gergely. Elmondta azt is, Lauráék ideiglenesen az édesanyjához költöztek, de ez nem lehet végleges megoldás, hiszen így sokan laknak egy kis lakásban.

A szívátültetés is szóba került

Négy évvel ezelőtt igazi szenzációnak számított, amikor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban világra jött a három kisfiú, Milán, Dávid és Márk. Ők ugyanis spontán módon fogant hármas ikrek, ami 7-8 ezer szülésből csak egyszer fordul elő. Születésük után többször is meglátogattuk őket, a megyei lap is beszámolt a kicsik fejlődéséről.

Itt még tökéletes a boldogság: nagy szenzáció volt amikor megszülettek a gyerekek
Fotó: boon.hu

 

Tavaly novemberben már arról írt a boon.hu, hogy a hármas ikrek édesapja beteg lett. 2019 decemberében derült ki, hogy komoly szívbetegsége van.

– Megfázásszerű betegséggel kezdődött az egész, utána Robi elkezdett fulladni, vizesedni, majd bekerült a kórházba. Kivizsgálták, volt szívkatéterezés, szívultrahang, EKG, mellkasfelvétel, majd azt mondták az orvosok, hogy nagyon rossz állapotban van a szíve, annyira, hogy lehet, szívtranszplantációra lesz szükség – mesélte tavaly novemberben Laura.

Robi akkor a debreceni kórházban feküdt, hogy beállítsák a gyógyszerét, mert még mindig nagyon vizesedett. Azt azonban nem tudta feldolgozni, hogy 35 évesen nem tud visszamenni a munkahelyére, mert nem végezhet fizikai munkát.

Apa eltűnt, apa eltűnt

A kisfiúknak már akkor is nagyon hiányzott az édesapjuk, amikor Debrecenben kellett töltenie néhány napot. A kicsik azt mondogatták, hogy „apa eltűnt, apa eltűnt”. Levették a hűtőről édesapjuk fényképét, azt szorongatták, és ismételgették, hogy „itt van apa, itt van apa”.

Minden nap keresik apjukat a kicsik. Az édesanyának most teljesen egyedül kell felnevelnie Dávidot, Márkot és Milánt.

A kisfiúkra eddig az apjuk vigyázott, sokat volt a fiúkkal, mert az anyuka 12 órában dolgozik, éppen ezért nap mint nap többször megkérdezik a gyerekek mikor megy haza az apukájuk.

A családnak minden támogatásra szüksége van, ezen a számlaszámon segíthet:

Bankszámlaszám: 10402764-50526755-84751000 Számlatulajdonos: Zsófi-Reményvár Egyesület

Közlemény: Szilágyi Laura

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában