Bulvár-celeb

2021.04.28. 12:20

Mindent elvett tőle a sors: két kisgyermeke után férjét is eltemette a szívbeteg Éva

Két gyermeke után anyósát és férjét is elvesztette, így egyedül kénytelen felnevelni a most 13 éves lányát egy izsáki, szívműtétre váró családanya. Kiss Évát csak istenhite és a felelősségtudata mentette meg az öngyilkosságtól.

Forrás: Bors / családi fotó

Természetes, hogy nem élünk egyformán: van, akinek sokat, másnak indokolatlanul keveset ad az élet. Megint mástól mindent elvesz, és van, akinek ki sem kell mondania, mit szeretne, máris az ölébe hullik – írja a Bors.

Kiss Évától olyan sokat vett el a sors, amit más még adományként sem tudna elviselni. A családanya pár év leforgása alatt vesztette el két gyermekét, anyósát és szeretett férjét, jelenleg pedig a jelzáloghitel fenyegető réme is a feje felett lebeg.

Az első tragédia

Évát először 2004-ben tette próbára a sors, amikor fiatalasszonyként elsőszülött fiát kellett eltemetnie.

Fotó: Bors / családi fotó

– Dusánt az orvostól hoztam haza 2004-ben, amikor egy a mobiltelefonját nyomkodó sofőr belénk rohant. Az alig ötéves kisfiam mögöttem ült. Ahogy kitört az ülésem, a saját térdével bevágta a halántékát. A helyszínen beállt az agyhalál, másnap pedig megállt a szíve – csuklott el Éva hangja.

Törékeny boldogság

A házaspár mindenképpen szeretett volna még gyermeket, ezért némi vigaszként élték meg, amikor a kis Odett, és később Iringó is megszületett. A szülők házat vásároltak hitelből, a két szülő bútorkészítéssel és kárpitozással foglalkozott, nem éltek nagy lábon, de jól megvoltak. A boldogság azonban ezúttal sem tartott sokáig.

Fotó: Bors / családi fotó

– Kiderült, hogy Odett szervezetét meg­támadta egy ritka da­ga­natos elváltozás. Hiába tettünk meg mindent érte, a betegség győzött. Három és fél évesen halt meg – emlékezett vissza a szörnyűségre a gyászoló nő.

A testét is elérte

Éva lelki megpróbáltatásait testiek követték. A húsz éve magas vérnyomással küzdő Éva hat éve agyvérzést is kapott.

Fotó: Bors / családi fotó

– Az agyvérzés után tolószékbe kerültem. Onnan kezdtem újra az életet, de autót azóta sem vezetek – mondta a családanya, akinek férje, Sándor volt a legnagyobb támasza, ám a sors még azt sem engedte meg neki, hogy legyen valaki az életében, akinek a vállán kisírhatja magát: őt is elvette, ahogy Éva anyósát is.

A nagyi is elment

A család az év elején még együtt lakott a nagymamával, ám őt váratlanul elragadta egy súlyos betegség. Egy csütörtöki na­pon te­mették, majd eljött a péntek reggel. Az anya még az ágyban feküdt, ugyanis sztrókja óta nehezen alszik, amikor az öl­tözni készülő férje hirtelen rosszul lett.

Fotó: Bors / családi fotó

– Sándor összerogyott a nappaliban, és a lányunkat kérte meg, hogy segítsen neki felülni a kanapéra. Iringó vitt neki egy pohár vizet, aztán próbálták megmérni a férjem vérnyomását. Sanyi még hördült egyet, a következő pillanatban pedig Iringó sikítására ébredtem. A kezei közt halt meg az édesapja. Ő beszélt vele utoljára. Embólia végzett vele – emlékezett vissza Éva.

A kétségbeesett család hiába hívta a mentőt, Sándoron már nem lehetett segíteni. Ép ésszel felfoghatatlan, ami a családdal történt, és ami után most Éva egyedül próbál meghitt és boldog gyermekkort bizto­sítani lányának úgy, hogy az ingatlanvásárlásból származó hitel miatt még 4,6 millió forintot kell visszafizetnie. Éva az agyvérzés óta nem tudja a kezét tökéletesen használni, így korlá­to­zottak a lehetőségei. Többek kö­zött párnákat és puffhuzatokat varr, amelyeket a vevők tölt­hetnek meg tetszőleges anyaggal, például papírral vagy hasz­nált ru­hákkal. A szívével is vannak problémák, februárban szívkatéterezésen esett át, de jövőre egy nagy műtét is vár rá.

Fotó: Bors / családi fotó

Mindenre figyelnek

Az anyuka a körülmények ellenére is tényleg mindent megtesz kislányáért, mégis, Éva és Iringó egymás anyukájává vált a történtek hatására.

– A lányom méri a vérnyomásomat. Egy hetedikes gyerek normál esetben lázad a szülei ellen, ő viszont azt figyeli, hogy bevettem-e a gyógyszereimet, illetve ittam-e elég vizet. Szerencsém van, hogy Isten egy ilyen gyerekkel ajándékozott meg – mondta a családanya, aki bevallotta, nem sűrűn látott ennyi örömöt sem az éle­tében.

A kisfiam halála után az öngyilkosság gondolata járt a fejemben.

Amikor ezeken gondolkodtam, az ju­tott eszembe, hogy magamon kívül öt ember életét tenném tönkre: az édesanyámét, a nővéremét, a keresztlányomét, a mamámét és a férjemét. És egy ártatlan ember életét sem szerettem volna kettétörni azzal, hogy ő gázoljon el. Tulajdonképpen akkor fordultam Isten felé. Nem adhatom fel, mert még rengeteg feladatom van a Földön. Szeretném megérni az unokáim születését is. Vannak nehéz napjaim, de mindent meg kell tennem. Nincs más választásom. A kisfiunk a temetőben nyugszik, mert akkor még nem tudtuk, hogy lehetőség van a hamvak hazahozatalára. A többiek itt vannak velünk, a dolgozószobámban egy gyönyörű szekrény tetején. A bal oldalon a férjem, a jobb oldalon a lányom nyugszik. A közelségük erőt ad.

 

Így segíthet Éváéknak

Éva soha életében nem szeretett volna kérni, most azonban belátta: egyedül képtelen megoldani a helyzetét. Aki szeretné az anyát és kislányát támogatni, az alábbi bankszámlaszámra utalhat:

Kiss Éva

MKB Bank

Swift-kód: MKKBHUHB

IBAN: HU9310300002-10373377-49010016

Közlemény: ADOMÁNY

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában