gyász

2020.12.12. 05:05

Meghalt a magyar hegedűművész

53 éves korában elhunyt a Fővárosi Nagycirkusz hegedűművésze, Nyári Gábor. Évek óta tudott betegségéről, de nem szerette volna feladni a hivatását.

Forrás: Shutterstock

Bár az emberek elsősorban vitathatatlanul az artisták produkciója és a gyönyörű nők kedvéért látogatják a cirkuszi előadásokat, senki sem vonja kétségbe, hogy az élményhez a zene is hozzájárul. Az évek során százezrek hallhatták Nyári Gábor játékát a budapesti intézményben.

Élete volt a szórakoztatás a zenészcsaládból származó hegedűművésznek. Már fiatalon magával ragadta a cirkusz világa, és hűséges is volt a manézshoz.

Egy cirkuszi zenésznek fontos a sokoldalúság.

„Nem elég egy műfajt ismernie, hiszen az egyes produkciók határozzák meg, hogy mit kell játszania. Nekünk ismernünk kell a komolyzenét, az operettet, a jazzt, a népzenét és az aktuális világslágereket is” – magyarázta korábban munkatársunknak a hegedűvirtuóz, aki kiváló kapcsolatot ápolt a Magyarországra látogató világsztárokkal is.

„Sok múlik rajtunk, hiszen az artisták többsége ránk figyel, amikor a ritmust számolja. Ez igaz a repülőcsoportokra és a zsonglőrökre is” – mesélte a cirkuszi zenész.

Nyári Gábort mindenki szerette, de kevesen tudtak betegségéről.

Nyugodjék békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában