Jótékonysági akciók

2020.04.22. 17:04

Művészek is segítik a járvány elleni küzdelmet

Számos újabb művész és kulturális szervezet hirdetett jótékonysági akciókat, fellépéseket a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében.

Szarka Tamás a Ghymes együttes koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. március 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Szarka Tamás zenész, zeneszerző, költő legújabb dalait ajánlja jótékonysági értékesítésre

közölte a művész menedzsmentje.

Szarka Tamás három új szerzeménye szerdán jelenik meg, az új zenékből befolyt összeg pedig a koronavírus-járvány miatt legnagyobb veszélyben lévőket: az idősotthonok lakóit és az őket ellátókat segíti majd a védekezésben.

Disztópia/utópia címmel pénteken online partit és adománygyűjtést szervez az OFF-Biennále.

A kortárs képzőművészeti rendezvénysorozat harmadik kiadása pénteken indult volna el, de a koronavírus-járvány miatt a jelenlegi tervek szerint csak jövő tavasszal rendezik meg; az eredeti megnyitó dátumára a stáb online bulit szervez, amelyet egy adománygyűjtő kampány kísér közölték a szervezők kedden.

Az online nyitóbulin élőben jelentkezik majd Szabó Gosheven Bálint, Gryllus Ábris, a Borsos Lőrinc művész házaspár és Lázár Gábor. A Gólyából jelentkező videós közvetítés az OFF-Biennále Facebook-oldalán lesz látható és hallható.

A PAD Alapítvány segítségével négyhetes gyűjtést indul egy olyan vidéki szegregátum javára. A beérkező adományokból 90 háztartás támogatását tervezik; a gyűjtéshez https://adjukossze.hu/kampany/kozkamra-1949 linken lehet csatlakozni.

Pakson hetente két-három alkalommal lakótelepeken adnak koncertet helyi és környékbeli előadók.

Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta: a Tömbbelső-koncertek hétről hétre elnevezésű sorozat produkciói között a népzene, a könnyűzenei műfajok, dzsessz, rézfúvós zene egyaránt megtalálható. A május 31-ig tartó előadásokat az érdeklődők a házak ablakaiból, erkélyeiről követhetik, de élőben közvetíti a Telepaks Médiacentrum is; az első koncertet itt több mint húszezren látták.

A Csámpai Country Road Club keddi műsora után pénteken a paksi Ulbert-Hesz Project bluest, majd Weller P. Hanna ismert magyar slágereket játszik és készülnek anyák napi, gyermeknapi összeállítással is.

A jászberényi Jövőkép Alkotók Egyesülete tagjainak több művét bocsátotta online licitre.

Az így befolyt összeg 75 százalékát a civil szervezet a helyi önkormányzatnak utalja át a koronavírus elleni küzdelem segítésére létrehozott adományszámlára. Az egyesület az árverés bevételének maradék 25 százalékát az adott festmény, grafika alkotójának ajánlja fel.

A jótékonysági licit alkotásait a Jövőkép Alkotók Egyesület Facebook-oldalán lehet megnézni, valamint az ajánlatokat is a civil szervezet közösségi oldalán található fényképalbum alatt lehet megtenni április 30-ig közölték.

Borítókép: Szarka Tamás a Ghymes együttes koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. március 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában