Egészség

2019.11.12. 16:41

Öt órán át műtötték Medveczky Ilonát

Lemezekkel illesztették össze a nyílt töréseit, két 15 centis fémet ültettek be a kezébe.

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Hihetetlen lelkierőről tett tanúbizonyságot a táncművésznő, aki balesetet szenvedett az otthonában, és azonnal kórházi ellátásra szorult

– írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Ilona tökéletesen tudja diagnosztizálni magát. Rögtön tudta, hogy mi a teendő. Értesítette a mentőket, és kórházba szállították. A baleset másfél hónappal ezelőtt történt, de csak most van abban az állapotban a táncművész, hogy beszélni tudjon róla.

„Miután felébredtem az altatásból, rázott a hideg”

A művésznő nem siránkozott, csak engedte, hogy az orvosok tegyék, amit kell. Türelmesen viselte, ahogy mindenféle érzéstelenítés nélkül vizsgálják a törött kezét.

– Pokoli fájdalmaim voltak. Három helyen szenvedtem nyílt kéztörést. Én már a baleset pillanatában azonnal tudtam, hogy ennek műtét lesz a vége – kezdte a művésznő, akinek egyébként 2016 márciusában, kerti munka közben már eltört a csuklója. Akkor a jobb keze sérült, most a bal. – Értesítettem a történtekről a barátaimat, a rohammentővel egyszerre értek oda a kórházhoz, és végig velem voltak. Öt órán keresztül voltam a műtőben: a csuklómat csak több csavarral tudták helyre rakni, elcsúsztak és szilánkosra törtek a kéztőcsontjaim. Lemezekkel illesztették össze a nyílt töréseket: két 15 centis fémet ültettek be a kezembe – emlékezett vissza Ilona. – Addig a barátaim vigyáztak a kutyáimra és a házra. Ez megnyugtatott. Az operáció sikeres volt, csak annyira emlékszem, hogy miután felébredtem az altatásból, rázott a hideg, pedig aznap kánikula volt.

„Folyamatosan járok gyógytornára”

A művésznőt bosszantotta ez a szerencsétlen baleset – egy kisszékről esett le házimunka közben –, mert akkoriban is rengeteg dolga lett volna.

– Szombattól hétfőig voltam kórházban, utána pár napot pihentem otthon, majd ugyanúgy folytattam tovább a feladataimat ripityára tört kézzel. Engem a munka kikapcsol, eltereli a figyelmemet a fájdalomról – mondta a művésznő, aki szerencsére egyre jobban érzi magát, hamarosan újra a régi lesz. – Folyamatosan járok gyógytornára a kórházba, szépen javul a kezem. Valószínűleg már soha nem tudom majd teljesen a magasba emelni, de történtek már csodák. Már egész jól érzem magam, szerencsére az egészségem tökéletes, élem tovább az életem – árulta el Ilona, aki hozzátette: a Hot!-nak beszélt először és utoljára a balesetéről.

60 év után találkozott az osztálytársaival

A 78 éves táncművésznő még májusban, a Művészetek Palotájában vette át a gyémántdiplomáját. Éppen 60 éve végzett az Állami Balettintézetben. Végre találkozhatott a rég látott osztálytársaival.

– Elképesztő, hogy elröpült ez a hatvan év! Felelevenedett sok szép emlék, találkozhattam a rég nem látott osztálytársaimmal. Nagyon boldog pillanatok voltak ezek – mondta Ilona.

Borítókép: Medveczky Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában