összezörrenés

2019.07.09. 20:00

Korda György válaszolt Puzsér Róbert őt ért kritikájára

A kritikus kétségbe vonta a táncdalénekes budapesti díszpolgári címének jogosságát, Korda azonban válaszolt is neki.

Budapest, 2019. június 19. Tarlós István fõpolgármester (takarásban) és Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelõs fõpolgármester-helyettes (b) átadja a Budapest díszpolgári címet Korda György elõadómûvésznek (j) az Újvárosháza dísztermében 2019. június 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Pu­zsér Ró­bert egy hosszabb cikk­ben fej­te­gette, hogy sze­rinte Korda György miért nem ér­de­melte meg a Bu­da­pest dísz­pol­gára címet – írja a Ripost. Az írás­ban több­ször is gú­nyos jel­ző­vel il­lette a 80 éves tánc­dal­éne­kest, aki vi­szont szin­tén nem fogta vissza magát, ami a re­ak­ciót il­leti.

Puzsér Róbert egy gúnyos cikkben fogalmazta meg érzéseit a kitüntetéssel kapcsolatban, emellett pedig a táncdalénekes munkásságát sem hagyta szó nélkül. Az énekest karaokehercegnek hívta, majd kitért arra is, hogy vajon mivel szolgálta Korda Budapest jó hírnevét.

„Korda György gyémánttorkát elismerve ugyanakkor jogos a kérdés: tevékenységével vajon szolgálta a magyar kultúra ügyét? Szolgálta esetleg Budapest jó hírnevét azzal, hogy olasz slágereket adaptált viszonylag jó minőségben magyarra, miközben minden érvényt, drámát és mélységet nélkülözött az előadásuk során? – tette fel a kérdés Puzsér.

A Ripost felkereste a táncdalénekest, aki a történtekre nem kívánt hosszasan reagálni, helyette egy higgadt és lényegre törő választ adott.

A kritikát mindig figyelembe veszem, ha egy kritikus írja, de Puzsér Róbert számomra egy nulla!

- mondta a lapnak Korda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában