közös munka

2019.02.12. 12:36

DiCaprio és Scorsese történelmi bestsellerből készít tévésorozatot

Eric Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyve az 1890-es években játszódik a világkiállítást rendező Chicagóban, ahol egy sorozatgyilkos szedi áldozatait.

Actor Leonardo DiCaprio and movie director Martin Scorsese arrive to attend Italian fashion designer Giorgio Armani's "One Night Only New York" fashion show in New York, October 24, 2013. Armani presented a special couture show of his prive collection alongside his "Eccentrico" exhibition. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Emmanuel Dunand

A könyv az 1893-as chicagói világkiállítás megrendezésének körülményeit meséli el, Daniel H. Burnham, a korszak zseniális építészével a középpontban, és közben beleszövi H. H. Holmes, az első amerikai sorozatgyilkos történetét, akinek szörnyű tettei egész Amerikát megrázták.

Larson nem fikciós, történelmi tényeken alapuló, regényes formában megírt bestsellerének filmes jogait 2010-ben vette meg DiCaprio, akkor még azzal a szándékkal, hogy játékfilm lesz belőle. A színész filmterve nem jött össze, de 2015-ben Scorsese is bekapcsolódott az előkészületekbe, s most végül tévésorozat formájában születik meg a könyv adaptációja – számolt be róla hétfőn a Variety.com.

A tévés produkciót a Hulu és a Paramount Televízió gyártja.

A sorozat a két férfi igaz történetére koncentrál, akiknek sorsa összeforrt a chicagói világkiállítással.

Az executive producerek között szerepel DiCaprio és Scorsese mellett Stacey Sher, Rick Yorn, Emma Koskoff és Jennifer Davisson.

Sorsese és DiCaprio már számos filmen dolgozott együtt, köztük a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa című produkciókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában