A Dal 2019

2019.02.09. 12:37

A döntőbe jutás a tét szombat este

A Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 30 perctől látható showműsorból négyen jutnak tovább a döntőbe.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi

A Dal 2019 élő adásába jutott harminc dal előadói közül tizennyolcan jutottak az elődöntőbe. A szombati első fázisban kilenc produkció lép színpadra. Közöttük lesz az Acoustic Planet (daluk címe: Nyári zápor), DENIZ (Ide várnak vissza), a Konyha (Százszor visszajátszott), Petruska (Help Me Out of Here), a The Middletonz (Roses), a The Sign (Ő), a USNK (Posztolj), Vavra Bence (Szótlanság), valamint a yesyes (Incomplete).

A Dal első elődöntőjének fellépője Varga Miklós lesz gyermekeivel, Varga Viviennel és Varga Szabolccsal.

Szombaton átadják A Dal 2019 Felfedezettje elnevezésű díjat, amelyet a zsűri ítél oda.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben. Az érdeklődők A Dal 2019 honlapján (www.adal.hu), valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán már az adások előtt megismerkedhetnek az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal műsora után közvetlenül, szombaton 21 óra 40 perctől A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról. A Kulissza műsorvezetője Forró Bence és Lola lesz.

A Dal 2019-be harminc produkció jutott be. Az első három válogatóból hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerültek a két elődöntőbe, amelyekből a második február 16-án lesz. A 23-i fináléba nyolc versenyző jut be.

Szombatonként 19 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik a Duna Televízió és a Duna World nézői Magyarország legjobb dalát.

Borítókép: Both Miklós zeneszerző-énekes, Mező Misi énekes-zenész, Vincze Lilla énekes és Nagy Feró énekes A Dal 2019 zsűrijének tagjai a műsor sajtótájékoztatóján az Akvárium Klubban 2018. december 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában