Házassági évforduló

2019.01.15. 15:04

Vigyáznak Pécsi Ildikóra odafentről

A színésznő nem szokványos házasságban élt férjével, hiszen míg más párok együtt járták be a világot, ők ezt külön-külön tették meg.

Pécsi Ildikó és olimpiai bajnok labdarúgó férje, Szűcs Lajos a napokban ünnepelte 50. házassági évfordulóját. A Kossuth-díjas színésznő ez alkalomból mesélt a Lokálnak az évtizedek óta tartó szerelemről, és az elmúlt pár év nehézségeiről, ami miatt úgy véli, hogy őrangyalok vigyáznak rá odafentről.

– Kamaszként sosem gondoltam volna, hogy épp egy focistához megyek feleségül, Lajos viszont nagyon kitartó volt. Emlékszem,

akkoriban sok időt töltöttünk Albert Flóriánékkal, és folyton csak azt szajkózták, hogy menjek már hozzá a Lajoshoz, hiszen másról sem tud beszélni, csak arról, hogy el akar engem venni. Végül beadtam a derekam, összejöttünk, és pár nappal később oltár elé is álltunk

– kezdte a Lokálnak Pécsi Ildikó, aki nem szokványos házasságban élt férjével, hiszen míg más párok együtt járták be a világot, ők ezt külön-külön tették meg.

Előfordult, hogy hosszú hónapokig nem találkoztak, így gyakran csak szerelmes levelekben tudatták a másikkal, hogy számíthatnak egymásra.

A magyar futball fénykorában ismerkedtünk meg, így az én Édesjólajosomnak folyton külföldre kellett mennie. Persze gyakran hiányzott, mégis jól viseltem a távollétét, hiszen én is fanatikusan űztem a hivatásom. Több mint ötezer önálló estem volt, folyamatosan jártam az országot.

Előfordult, hogy ő éjjel épphogy csak hazaért Brazíliából, de nekem reggel már Zalaegerszegen kellett lennem. Sokszor csak futólag találkoztunk vagy szerelmes levélben tudattuk a másikkal, hogy gondolunk egymásra. Mindenki tette a maga dolgát, mindössze egyszer voltunk közösen nyaralni, de ezt egy percig sem bánom.

Hálás vagyok az elmúlt 50 évért, Lajost a mai napig egy nagyon jóképű, humoros embernek tartom

– árulta el a Kossuth-díjas színésznő, aki aranylakodalom helyett csendben, férjével kettesben ünnepelte meg a kerek évfordulót.

Már nem élünk nagy társasági életet, nem járunk sehova, szinte teljesen elzárkóztunk a külvilágtól. Az elmúlt évek történései mindkettőnk egészségét megviselték, bevallom, sokszor már azt sem tudom, hogy hány éves vagyok.

Édesanyám mindig azt mondta, hogy bizonyára van odafönn egy őrangyalom, hiszen már számtalan betegséget, balesetet megúsztam a közel 80 év alatt. Gyakran pedig én is úgy érzem, hogy vigyáznak rám fentről

- tette hozzá a színésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában