Generációknak dalol

2018.12.26. 08:00

Halász Judit: ma nehezebb szülőnek lenni

A népszerű énekesnő a Családvarázs című műsor ünnepi kiadásában azt is elárulta: sok gyermek, akinek korábban énekelt, ma szülőként jár a koncertjeire.

Halász Judit gyermekkoncertekről családi koncertekre váltott – derül ki a csalad.hu Családvarázs című sorozatának ünnepi kiadásából. Az énekesnő megjegyezte: azok az emberek, akik akkor voltak kisgyermekek, mikor ő énekelni kezdett, ma mint szülők látogatják a fellépéseit. „Egészen pici gyerekeket is magukkal hoznak, mert, ugye, kell valami alibi: így ők újra hallhatják a gyerekként megszeretett, otthon lemezről hallgatott dalokat” – mesélte mosolyogva az énekesnő.

A gyermekdalok legendás előadója elmondta: személyes élményeit is felidézik az évtizedek óta énekelt dalok. Az egyik kedvenc énekéről mindig egy nagyon fiatalon elhunyt kisfiú jut eszébe, akivel sokat énekeltek együtt. De vidámabb emlékei is vannak: Petőfi Sándor Arany Lacinak című versét például egyszer egy ovis kisfiút színpadra szólítva, karjába véve szavalta el,

ami után a csöppség értetlenül kérdezte tőle, hogy miért hívta őt a színpadra Judit néni, hiszen őt nem is Lacinak hívják.

Halász Judit arról is beszélt, hogy a mai szülőknek nehezebb dolga van, mint az ő idejében, a gyerekek figyelmét ugyanis túlságosan lekötik a technikai eszközök, az iskola pedig túl nagy terhet ró rájuk.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Halász Judit énekesnő. Részlet a Családvarázs című sorozat 2018. december 19-i adásából.

Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában