Gazdaság

2013.03.11. 18:20

Visszatérő anyukák - Megspórolható a toborzás és képzés költsége

Több szabadnap helyett inkább rugalmasabb munkarendet szeretnének a dolgozó anyák – derül ki a Regus globális felméréséből.

Klecska Ernő

Hogyan térhetnek vissza a nők szülési szabadság után a munkaerőpiacra? A több mint 90 ország 26 000 munkavállalója körében végzett felmérés alapján a válaszadók a rugalmasabb munkakörülményekben és a fokozottabb munkamegosztásban látják a megoldást. A munkaerőpiacra visszatérő nők vállalati szinten is segítenek a hatékonyság növelésében. Nekik köszönhetően csökkenhet a cég képzési és toborzási költsége, hiszen nem szükséges pénzt fordítani új munkatárs kiválasztására és betanítására. Egy korábbi felmérés szerint a vállalkozások 56 százaléka azért kedveli a részmunkaidőben visszatérő anyákat, mert olyan szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek, amelyet a jelenlegi munkaerőpiacon nehéz találni.

A válaszadók körében kevésbé népszerű megoldásnak tűnt a kismamák visszacsábítására a szabadnapok számának növelése, amely annak jele, hogy inkább a munkamódszerek megváltoztatására van szükség – véli Katerina Manou, a Regus regionális vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!