Gazdaság

2012.01.23. 03:29

Van kiút a zsákutcából

Budapest - Hat év alatt harmadszor néz pénzügyi-finanszírozási válság elé az ország. A mostani nehézségek fő okai a hazai politikából és gazdaságpolitikából erednek - állítja a GKI.

Osváth Sarolta

A GKI szerint a gazdaság szempontjából a legfontosabb a jegybank függetlenségének tiszteletben tartása, az Alkotmánybíróság jogkörének helyreállítása, és az adópolitika jövőbeni szabadságának megteremtése. Ehhez törvényeket kell módosítani. A törvényhozásban szükségesnek tartják az egyéni képviselői beterjesztés visszaszorítását, minden esetben a törvényjavaslatok egyeztetését az érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel, a reformok és átalakítások mindegyikénél pedig megfelelő átállási-alkalmazkodási idő biztosítását. A kutatók szerint bizonytalan, hogy ezek a változások valóban végbemennek-e, de mivel az ország finanszírozása csak egy IMF-EU-ECB megállapodással biztosítható, valószínűnek tartják, hogy az intézményi-politikai változások döntő részét végrehajtják. Enélkül pénzügyi válság és kormányválság fenyeget.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!