Újítottak

2019.04.12. 07:05

A legnagyobb európai tesztlabor jött létre a Harmannál

Ünnepélyes keretek között tartottak validációs labormegnyitót csütörtökön délelőtt a Harmannál az Aszalvölgyi úton.

Sági Zoltán

A vezérkar a vibrációs tesztállomásnál

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérváron 1996 óta jelen lévő, több, mint 3300 főt foglalkoztató, infotainment berendezéseket és autóipari hangrendszereket gyártó autóipari beszállító 2500 négyzetméteren mintegy 40 főt foglalkoztatva telepített új munkatevékenységet a fehérvári lokáció területére.

A csütörtökön átadott validációs laborban kezdetben gépjárművek számára fejlesztett audió erősítők validáló tesztelése zajlik majd, de a tervek között szerepel a mikrofon-, később pedig a hangszóró validálás tesztfolyamatainak városunkba telepítése is – tudtuk meg Szalay Imrétől, az új terület felelős helyi vezetőjétől.

A vezérkar a vibrációs tesztállomásnál
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepélyes megnyitón jelen voltak a Harman érintett üzletágának európai és amerikai kulcsemberei is, köztük a dán Bjarne Møller Jakobsen szenior validációs menedzser, a német Tobias Fehn mérnökigazgató és az amerikai Steve Hoshaw az erősítők tesztelésért felelős részleg igazgatója.

Ez utóbbi szakember a megnyitóra egybegyűlteket köszöntve elmondta: michiganiként két évvel ezelőtt még azt sem tudta, hogy Székesfehérvár létezik, a nevét pedig még ma sem tudja kiejteni, mégis: itt jött létre a vállalat egyedülálló és legnagyobb európai validációs létesítménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában