Könnyebb hiteligénylés, gyorsabb elbírálás

2019.09.27. 07:25

Több milliárd áll még rendelkezésre – Szakmai konferenciát tartottak a Gazdaság Házában

2019-ben befejeződik az EU-pályázati ciklus, emiatt erős őszi, év végi hajrá várható. Minden forintot ki kell osztani, különben elveszik.

Borsányi Bea

Madarász András új, októberben nyíló pályázatokat is bemutatott a roadshow-n Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Jó hír, hogy van még bőven miből osztani támogatást. Ezzel kapcsolatban tartottak szakmai konferenciát és fórumot csütörtökön a Gazdaság Házában. Az országos roadshow célja, hogy a Piac & Profit „A pályázatok utolsó nagy rohama – 2019”, Pénz, de honnan? című konferencián előadásokkal hívja fel a kis-, közép-, valamint a mikrovállalkozások figyelmét többek között arra, hogy a finisben könnyített a hiteligénylés és gyorsabb a pályázatok elbírálása, sőt akár 100 százalékos előleggel, már katás és kivás vállalkozások is igényelhetik a hiteltermékeket.

– A programra főként kkv-döntéshozókat vártunk, hiszen például a mentorprogram, a vállalatirányítás fejlesztése vagy éppen az Ipar 4.0 – meghatározók lehetnek az érintett cégek jövője szempontjából. Természetesen a korlátokat sem árt megismerni, nem kell és nem szabad mindenáron beleugrani beruházásokba. Szerencsére ma a pályázatok nagy részét már az igényekhez igazodva írják ki, így ez valódi lehetőséget jelent – mondta el Belegrai Péter, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökségi tagja, aki maga is vállalkozó, cégvezető.

Madarász András új, októberben nyíló pályázatokat is bemutatott a roadshow-n
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A roadshow áttekintést nyújtott a piaci és támogatott forrásokról és a legcélszerűbb, piaci előnyöket nyújtó fejlesztési irányokról, konkrét, gyakorlati megoldásokról. Bemutattak néhány olyan pályázatot is, amelyek október folyamán jelennek majd meg. Mindezek lehetőséget teremtenek, hogy újabb fejlesztési forrásokhoz jussanak a kkv-k. Az előadásokon túl a résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy személyesen is konzultáljanak a kompetens szakértőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!