Kártyatípusváltás - kisebb nehezítésekkel

2019.05.17. 23:10

Több banknál nehézkes a hitelkártyacsere

Hiába szeretnénk csupán másfajta kedvezményekkel élni, vannak olyan bankok, amelyeknél az új kölcsönökhöz hasonló hiteligénylést kell benyújtani a hitelkártya típusának megváltoztatásához.

Forrás: Shutterstock

Kártyatípusváltásra önmagában nincs lehetőség, csak új hitelkártya igénylésével együtt lehetséges brandet váltani – válaszolta a Világgazdaság kérdésére a Budapest Bank sajtóosztálya. Ha az ügyfél terhelhetősége megengedi, új hitelkártyát igényelhet a korábbi megtartása mellett, ez esetben a hitelkártya-igénylés általános feltételeinek kell megfelelnie, ami hitelbírálatot is jelent. Brandváltáskor ugyanis más típusú hitelkártyára válthatunk, amelynek jobban kihasználhatjuk a visszatérítését és a kedvezményeit.

Az Erste Bank tájékoztatása szerint a bankkártya fordulónapjához kötötten – a fordulónap előtt legalább öt nappal – kezdeményezheti az ügyfél a brandváltást. Mivel hiteltermékről van szó, körültekintést igényel a hitelkeret biztosítása, tehát hitelbírálati feltételéknek is meg kell felelni.

A meglévő hitelkártya helyett egyszerűsített eljárásban igényelhet az ügyfél más típusú kártyát, de ha a meglévő mellé igényelne új kártyát, akkor új hiteligénylést kell benyújtania, és meg kell felelnie az általános feltételeknek – tudta meg a Világgazdaság az MKB Bank sajtóosztályától.

A Takarékbank válaszából kiderült, hogy a náluk értékesített hitelkártyákat június 14-től a Takarék Kereskedelmi Bank helyett a Magyar Takarékszövetkezeti Bank fogja kibocsátani. Az új brandhez kapcsolódó kártyákra új feltételek vonatkoznak, típustól és érvényességi időtől függően kártyadíjat számítanak fel, ez lehet induláskor fizetendő egyszeri összeg, de lehet éves díj is. Az az új kártya igénylésekor június 14-től az ügyfeleknek kártyaújragyártást kell kérniük.

Az OTP Bank hirdetménye szerint a konstrukcióváltást a bank és az ügyfél is kezdeményezheti, az utóbbi esetben a hitelintézet elutasíthatja a kérést, ekkor az ügyfél a korábbi kondíciókkal használhatja tovább a kártyáját.

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában