Gazdaság

2012.01.25. 17:00

Termékdíj: fokozottan ellenőriznek

Székesfehérvár - Lehet, hogy a brutálisan megemelt termékdíj miatt a benzin- helyett akkumulátor-turizmus korszaka köszönt be.

Klecska Ernő

Tavaly sokaknál elenyésző tétel volt a termékdíj,  de a január 1-jétől módosult jogszabály miatt idén  a cégeknek komplett stratégiát kell kidolgozniuk. A rendkívül rövid, alig pár napos határidő rövidnek bizonyult - mondta ma a Gazdaság Házában tartott, közel száz érdeklődőt vonzó rendezvényen Szturhár Imre szakértő. A jogszabály egyszerűsített a helyzeten, hiszen kevesebb lett a kötelezett, de sok terméknél drasztikusan megemelkedett a termékdíj. Mivel a mentesség, a levonás és a kedvezmény lehetőségei is megszűntek, ez sokaknál hatalmas költségnövekedést jelent. A 2012-re tervezett 60 milliárdos termékdíj-bevételi előirányzat teljesítésének egyik esetleges lehetősége a 2008-2011 közötti időszak fokozott ellenőrzése, így érdemes a korábbi évekre revíziót végezni.

Címkék#termékdíj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!