Gazdaság

2009.07.06. 02:28

Százezrek úsztak el a recesszió miatt

Fejér megye - Továbbra is stagnál a gazdaság, a hamaros kilábalásra utaló jelek nem mutatkoznak. Hideg zuhanyként érte a nyugdíjpénztárak tagjait a tavalyi számlakivonat.

Kiss László

Továbbra is stagnál a magyar gazdaság. Egyelőre nem mutatkoznak jelei a fellendülésnek, amelyet az optimisták az év második felére, mások jóval későbbre vártak - adtuk hírül az egyik gazdasági kutatóintézet megállapításaira hivatkozva. Lényegesen csökkent az ipari termelés volumene, a szektor élen járt a visszaesésben az utóbbi fél évben. A magyar vállalatok rendeléseit jelentős mértékben határozza meg a német piac, ám ott sem voltak kedvezőek az üzleti várakozások.

Huszonegy portaszolgálatosnak szűnt meg június 30-ával a munkaviszonya a Videotonnál - erősítette meg az olvasónktól származó információt Sinkó Ottó, a holding vezérigazgatója. Az ok a válságban keresendő. Ennek következtében ugyanis jelentősen megnőtt a Videoton Ipari Park bérlőinek az - úgymond - költségérzékenysége. A Videoton erre kiszervezte a portaszolgálatot, s egyúttal valamennyi érintett számára felajánlották a választás lehetőségét: a törvényes járandóságok kézhezvétele mellett a felmondást vagy a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését. Utóbbiak számára garantálták, hogy a külső kft. a korábbi munkahelyen tovább foglalkoztatja az érintetteket. Mint a vezérigazgatótól megtudtuk: a 21-ből 17-en a felmondást választották.

A tavalyi esztendő lényegében lenullázta a nyugdíjpénztárak évek alatt elért nyereségét - adtuk hírül annak apropóján, hogy a pénztáraknak júliusig kell kiküldeni tagjaiknak az előző évről szóló számlakivonatot. Olvasónk, akinek a számlakivonatát közzé is tettünk, például mintegy félmilló forintot bukott . Az untig ismételt fogalom, hogy válság, innentől számára is forintosítódott . 

Cikkek a válságról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!