Gazdaság

2010.09.01. 10:23

Szakszervezetek: napi 3,5 millióba kerülnek a BKV-nak az alvállalkozói buszok

A buszos szakszervezetek információi szerint a BKV-nak napi 3,5 millió forintba kerül a két alvállalkozótól bérelt 25 jármű, amelyeket azért állítanak forgalomba, mert a közlekedési cégnek nincs elég forgalomképes busza.

MTI

 Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének (TDFSZSZ) alelnöke szerdán az MTI-nek elmondta: a BKV két hónapra bérli a buszokat, így az összköltség 200 millió forint. Ennél 30 százalékkal kerülne kevesebbe, ha saját buszparkból és saját alkalmazottakkal látnák el a feladatot - tette hozzá.
A szakszervezeti vezető ismét felhívta a figyelmet arra, hogy bírósághoz fordultak, mert az alvállalkozók bevonásáról folytatott egyeztetések a BKV-val  nem zárultak sikerrel. Ebben az esetben a BKV-nak fel kellene függesztenie a döntés végrehajtását, de ezt nem tették meg, ezért törvényt sértenek - mondta.
Mezei László, a BKV fődiszpécsere az MTI megkeresésére közölte: a szerda reggeli járműkiadáskor nem voltak komoly problémák, a járművek időben forgalomba tudtak állni és a menetrendben sem voltak jelentős csúszások.
A BKV kedden közölte, hogy a VT Transmantól, illetve a Volánbusztól 25 buszt bérel, mivel az iskolakezdés miatt több járműre van szükség. A közlekedési társaság 16 éves átlagéletkorú buszparkja olyan rossz állapotban van, hogy nem tudnak elég forgalomképes járművet az utcákra küldeni az iskolakezdéskor, ezért vonnak be alvállalkozói buszokat. A nyári iskolaszüneti időszakhoz képest a változás jelentős, összesen mintegy 12 százalékkal kell több járművet kell forgalomba állítani, s csak az autóbuszok között mintegy 140 járművel többre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!