Gazdaság

2011.07.04. 17:38

Sikeresen zárult a Pannunionra tett vételi ajánlat

Június 30-án sikeresen lezárult a Pannunity Kft. Pannunion Csomagolóanyag Nyrt. részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlata - derül ki az ajánlattevő BÉT honlapján hétfőn közzétett bejelentéséből.

MTI

A Pannunity a vételi ajánlat eredményeképpen a Pannunion 26 millió 624 ezer 648 darab szavazati jogot biztosító, egyenként 100 forintos névértékű részvényét vásárolhatja meg, aminek alapján mintegy 98,8 százalékos közvetlen befolyással fog rendelkezni a bejelentés szerint. A részvényátruházási szerződések azon a napon jönnek létre, amikor az utolsó versenyhatósági engedélyt is megkapja a vevő.
A társaság bejelentette továbbá, hogy a versenyhatósági eljárások befejeződése után élni kíván a tőkepiaci törvény által biztosított vételi jogával.
A PannErgy Nyrt. és a PannUnion május 16-án jelentették be, hogy a Pannunity részvényenként 210,32 forintos áron nyilvános vételi ajánlatott tett a PannUnion részvényeire, és ennek keretében a PannErgy eladja a PannUnionban lévő összes, 95,3 százaléknyi részvényét.
A Pannunity Kft.-t erre a tranzakcióra hozta létre a Luxemburgban bejegyzett Island Lux s.á.r.l. and Partners S.C.A. nevű cég, amely közvetetten a Sun Capital Partners, Inc. vállalkozásai által kezelt befektetési alapok ellenőrzése alatt áll. 
 A megállapodás szerint a nyilvános vételi ajánlat lezárulta után a megállapodásban leírt ár-felülvizsgálati eljárásban állapítják meg a PannErgy-nek fizetendő végleges árat, ami a vételi ajánlat zárásakor a PannUnion pénzügyi helyzetétől függ. A kisrészvényesek az árkorrekcióban nem vesznek részt.
A 2,695 milliárd forint jegyzett tőkéjű PannUnion csomagolóanyag-ipari cégcsoport, többek között Romániában és Ukrajnában is tevékenykedik. A 2010. évi konszolidált árbevétele a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 14,799 milliárd forint volt, az évet 460 millió forint adózott nyereséggel zárta. A társaság saját tőkéje 2010 végén 3,764 milliárd forint volt, kötelezettségeinek állománya pedig elérte a 8,27 milliárd forintot.
A PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni, míg a PannUnion részvényei a B kategóriában forognak. A PannErgy részvény 820 forinton, a PannUnion 200 forinton zárt hétfőn, a múlt péntekinél 10, illetve 9 forinttal magasabban. A tranzakció bejelentésének napján a PanErgyt 890, a PannUnion részvényeit 252 forinton jegyezték.

Címkék#pannunion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!