Gazdaság

2012.10.19. 05:20

Programok vitázzanak

A növekedés és a munkahelyteremtés mellett a jogállami normák helyreállítását és a befektetői klíma megváltoztatását is célul tűzi ki az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója - jelentette be Mesterházy Attila.

Klecska Ernő

Az újabb megszorító csomaggal a túlzott deficiteljárást talán elkerülhetjük, a magyar gazdaság azonban szinte minden más téren aggasztó jeleket mutat. 2014-re a bruttó hazai termék (GDP) a 2006-os, a fogyasztás a 2003-as, a beruházások pedig a 2000-es szintre eshetnek vissza.
Ha ebben nincs is vita, a kiváltó okokról egészen mást gondol kormánypárt és ellenzék. Nem véletlen, hogy a szocialisták elsők között a többkulcsos adórendszert említik, hiszen az egykulcsos szja-adó 4-500 milliárdos lyukat ütött az állami költségvetésen, s a szegényebbek rovására a gazdagabbakat támogatja.
A szocialisták bejelentése mérföldkő, hiszen az indulatokkal terhelt utcai politizálás közben eddig nem sok szó esett a programokról. Pedig most már éppen itt lenne az ideje. Remélem, nem késő!

A kormányzati ciklus félidejéhez ért, a választások közeledtével pedig már senki nem szokott a népszerűtlen, de szükséges lépésekkel bajlódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!