Gazdaság

2016.02.03. 14:54

Nem ajándék pénz! Erre figyelmeztetnek a CSOK-kal kapcsolatban

Kellő körültekintést ajánlanak mindazoknak, akik az új otthonteremtési támogatást, a CSOK-ot kívánják igénybe venni.

B. Kiss László

Nem szabad kapkodni, érdemes kivárni és akár több bankot is fölkeresni – így foglalhatók össze azok a tanácsok, amelyek a CSOK-kal kapcsolatban azon a sajtótájékoztatón hangzottak el, melyet Róth Péter, Fehérvár alpolgármestere, Törteli Zoltán, a MOST Cselekvők Egyesülete elnöke, valamint Németh Zoltán, az egyik ingatlanközvetítő cég megyei vezetője közösen tartott szerdán, a Civil Központban. Új fejezet kezdődött az állami lakáspolitikában – hangsúlyozta az alpolgármester.

Róth Péter, Törteli Zoltán és Németh Zoltán a sajtótájékoztatón

Az ingatlanos szakember arról beszélt, hogy még nagyon új a CSOK, nincs kellően kiforrva, de – tudomása szerint – dolgoznak már azon, hogy a használt ingatlanok megvásárlása esetében is jobban használni lehessen. Az új otthonteremtési támogatás hatására vélhetően ismét megindul majd a piaci alapú banki hitelezés. Fontos tehát, hogy mindenki tanuljon az elmúlt évek történéseiből – figyelmeztetett Róth Péter. A CSOK nem ajándék pénzt jelent, hanem lehetőséget – jegyezte meg Törteli Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!