Hiányzó szakemberek

2018.08.21. 07:15

Mesterigazolványt vehettek át a mezőgazdasági gépészek Seregélyesen

Mezőgazdaságigépészmester-képzést szervezett a NAK Fejér Megyei Szervezete. A bizonyítványokat szombaton adták át.

B. Kiss László

Tizenegyen tettek mestervizsgát

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az agrárkamara megyei szervezete által kezdeményezett képzést a seregélyesi szakiskola bonyolította le június 1. és augusztus 11. között. A mesterképzésben tizenegyen vettek részt. Nemcsak Fejér megyéből, de az ország távolabbi pontjairól – például Baktalórántházáról, Makóról, Jánoshalmáról – is érkeztek legalább öt év gyakorlattal rendelkező szakemberek. A mestervizsgát pénteken és szombaton tartották, a bizonyítvány átadására szombaton délután került sor Seregélyesen. A mezőgazdaságigépész-mesterek a duális képzés rendszerén belül gyakorlati oktatóként vehetnek majd részt a jövő szakembereinek képzésében.

Tizenegyen tettek mestervizsgát
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Sajnos a mezőgazdaságra is mindinkább jellemző a munkaerőhiány. Ebben a helyzetben különösen felértékelődik a szakemberek képzése. Azzal, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezete immáron harmadszor szervezte meg a mezőgazdasági gépészeknek a mesterképzést, a mind égetőbb munkaerőhiány csökkentését, valamint a kor követelményeinek megfelelő, naprakész gyakorlati tudással rendelkező fiatal szakemberek képzését kívánja elősegíteni – mondta el lapunknak Varga Imre István, a NAK megyei szervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában