Munkabéke

2020.02.14. 18:05

Megállapodtak, ezért mégsem bocsát el 350 főt a Dunaferr

Megszületett a megegyezés a dunaferres érdekképviseletek és a menedzsment között.

Várkonyi Zsolt, Kállai Félix

Helyreállt a munkabéke a Dunaferrnél, ami kulcsfontosságú Dunaújváros és térsége stabilitásának szempontjából

Fotó: DH

A Dunaferr visszavonta a 350 fős létszámleépítés tervét, továbbá sikerült megállapodni a béremelésről és a béren kívüli juttatásokról is.

Hosszas egyeztetések után született megállapodás. Eszerint a 2019. október 29-én bejelentett létszámleépítést a Dunaferr visszavonta és 2020. május elsejétől egy inflációkövető 3,4 százalékos béremelésre kerül sor, amely július elsejétől újabb 6,8 százalékkal bővül, tehát a 2019-es bérekhez képest 10,2 százalékkal keresnek többet a munkavállalók a Dunaferrben a júliusi hónaptól. A béren kívüli juttatások az éves átlagos bérfejlesztés mértékével fognak nőni. Galambos Dénes Dunaújváros és térsége fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos üdvözölte a megállapodást. Kulcsfontosságú a térség stabilitása szempontjából az, hogy a munkáltató a tervezett létszámcsökkentést visszavonta.

Helyreállt a munkabéke a Dunaferrnél, ami kulcsfontosságú Dunaújváros és térsége stabilitásának szempontjából
Fotó: DH

A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter vezetésével a közelmúltban tárgyalásokat folytattak a társaságcsoport orosz tulajdonosi körével, és örül annak, hogy már rövid távon is érezhetik ennek pozitív hatását a Dunaújvárosban és a térségben élők. Galambos Dénestől megtudtuk azt is, hogy a következő hetekben folytatódnak a tárgyalások a tulajdonosi körrel a munkahelyek megtartásáról, a szükséges környezetvédelmi fejlesztések megvalósításáról és a versenyképességet javító beruházásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában