HackYeah IT

2018.12.01. 07:38

Második lett egy magyar induló a varsói ötletversenyen

Több mint háromezer induló közül a második helyen végzett az egyik magyar versenyző a varsói HackYeah 24 órás nemzetközi ötletversenyen, ahol a lengyel állami szervezetek és vállalatok által felvetett kihívásokra adtak választ a résztvevők – közölte a magyar delegáció részvételét szervező INPUT Program.

A programozók 17 különböző problémára kerestek megoldást egyebek mellett az egészségügy, a pénzügy, az oktatás, a kiberbiztonság területén. A magyar csapatok közül az előzsűrizést követően háromnak nyílt lehetősége arra, hogy a zsűri előtt prezentálhassa ötletét. A megosztott második helyet elnyert Tősér Máté olyan blockchain technológiára épülő megoldást fejlesztett, amely a kiírók által megadott feltételeknek megfelelően kezeli a tranzakciós adatbázist és biztosítja annak védelmét.

A HackYeah-t második éve rendezik meg Varsóban. A szervezők célja, hogy nem csupán Európa, hanem a világ legnagyobb hackathonjává tegyék a rendezvényt. A múlt hét végén tartott idei versenyen 3100 résztvevő indult.

A mintegy 5,5 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló, a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődését támogató, startupok külpiacra jutását elősegítő INPUT Program szervezésében az idei HackYeah versenyen 46 magyar programozó és leendő programozó vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában