Egészségügy

2017.12.14. 06:27

A közbeszerzések gyorsítását szorgalmazzák a kórházak és beszállítóik

A gyógyellátások közbeszerzéseinek gyorsabbá tételét szorgalmazzák a kórházak és a beszállítók képviselői, és remélik, hogy a szakállamtitkárságnál hamarosan felállhat a jogszabályi változtatásokat előkészítő munkacsoport – írja csütörtöki számában a Magyar Idők.

A kórházak és a beszállítók képviselői már szeptember végére elkészítették a javaslatokat, amelyek segítenének, hogy a jelenleginél gördülékenyebben és szabályszerűbben szerezhessék be a rendszeresen használt műszereket, eszközöket, vegyszereket, ugyanis továbbra sem biztosított minden feltétel ahhoz, hogy a törvények maximális betartásával szerezhessék be ezeket.

Ez azért is problémás, mert az Állami Számvevőszék több intézmény átvilágítása során is a közbeszerzéseket találta az egyik neuralgikus pontnak – írja a lap.

A kórházak és az eszközbeszállítók már ez év elején jelezték, nem szándékosan nem tartják be a közbeszerzési szabályokat, hanem mert ellenkező esetben nem tudnák ellátni a betegeket. Sokszor előfordul, hogy az intézményeknek maguknak kell megvásárolniuk olyan tételeket, amelyeket elvileg az állami kórházfenntartónak kellene beszereznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában