Gazdaság

2013.02.12. 16:51

Kisebb tortából nagyobb szelet

A kisebb uniós támogatási összegből nagyobb szelet jut hazánknak - mondta el Vargha Tamás fehérvári országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár.

Tribolt Lajos

A kisebb uniós támogatási összegből nagyobb szelet jut hazánknak - mondta el Vargha Tamás fehérvári országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár. Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a 2014-20-as ciklusban ez 712 ezer forintra nő - mondta el Vargha Tamás keddi sajtótájékoztatóján.

Vagyis miközben az EU büdzséje 1003,5 milliárd euró helyett csak 960 milliárd euró lett, a magyaroknak szánt forrás megemelkedett, vagyis a kisebb tortából nagyobb szelet jut. Mindez annak köszönhető, hogy az ország kiállt az érdekeiért és szövetségeseket is kereset. Támogatták a visegrádi partnerség országai, a kohézió barátai nevű szövetség, illetve a kormány az agrárkérdések ügyében szövetséget kötött a francia és spanyol kormányokkal is. A magyar kormányzat feltett szándéka, hogy a 7068 milliárdos pénzügyi keretet úgy használja fel, hogy legalább 60 százaléka a gazdaságba menjen, hogy munkahelyek teremtődjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!