segítség

2019.10.03. 22:12

Jól halad a rezsiutalványok beváltása

A Nemzeti Közművek Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban eddig több százmillió forint értékben használtak fel rezsiutalványt.

Szeptember végén lezárult a rezsiutalványok kézbesítése, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. adatai szerint a kedvezményezettek többsége postán használja fel az utalványokat, illetve az NKM ügyfélszolgálati irodáiban is egyre többen váltják be.

Az NKM ügyfélszolgálati irodáiban eddig több százmillió forint értékben használtak fel rezsiutalványt, több mint 60 ezer ügyfélmegkeresés érkezett ezzel kapcsolatban.

Amennyiben az ügyfél nem csekken fizeti a számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű a csekk, az NKM ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi csekket kérhet például 9 ezer, vagy – nyugdíjas házaspár esetén összevontan – akár 18 ezer forintról. A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, az NKM nem küld számára fizetendő számlát, amíg a csekken befizetett összeg el nem fogy.

Abban az esetben, ha az ügyfél földgázszámláját a Díjbeszedő Holding Zrt. állítja ki az NKM Energia Zrt. megbízásából, az utalványok beváltására a Díjbeszedő által kijelölt irodákon van lehetőség.

Az NKM kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni.

A rezsiutalványokat 2020. március 31-ig lehet felhasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában