Gazdaság

2009.05.27. 02:27

Ismét ötnapos munkahét

Kaposvár - Júniustól visszaáll az ötnapos munkahétre a Videoton Holding kaposvári Elektroplast tagvállalata - jelentette be a fehérvári központú cégcsoport.

Klecska Ernő

A közlemény szerint az Elektroplast által gyártott termékekre a legújabb előrejelzések alapján volumennövekedés várható, ennek köszönhetően a gyárban június elsejétől minden területen visszaáll az ötnapos munkarend. A vállalatcsoport saját munkahely-megtartó akciójának sikerességét igazolja, hogy a teljes munkahétre történő visszaállás során egyetlen dolgozótól sem kell megválni. A világgazdasági válság nyomán a megbízások drasztikus csökkenése miatt 2009 márciusától a Videoton Kaposváron is kénytelen volt részben átállni a heti négynapos termelésre. A kényszerű döntés célja a munkahelyek megőrzése volt - olvasható a közleményben. Ebben arról is tájékoztatnak, hogy a Videoton cégcsoport a válság ellenére egyre nagyobb mértékben vett részt különböző technológiai beruházásokban, így több stratégiai partnerrel újabb termékek gyártásáról szóló megállapodást kötött. Ennek köszönhetően a kaposvári Elektroplast mellett a Videoton Holding számos tagvállalatánál, így például a VT Plastic-nál is visszaáll az ötnapos munkarend. E forgatókönyvet Sinkó Ottó, a cégcsoport egyik vezérigazgatója korábban már vázolta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkama lapjában, a Fejér Megyei Hírlap mellékleteként megjelenő Gazdasági Kalauzban. A holding megrendelés-állománya a fogyasztási cikkek és az autóipar területén a 2009. február-márciusi mélyponthoz képest 20-25 százalékkal nőtt, de ez a legtöbb terméknél még mindig csak a békeidők (2008 tavasza) szintjének kétharmadát jelenti - idézi a közlemény Lakatos Pétert, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatóját. Szavai szerint a cégcsoport európai végpiacain a készletcsökkentési periódus befejeződött, de az értékesítés egyelőre alacsony szinten maradt. Az átmenetileg bevezetett négynapos munkahét eredményeképpen a cégcsoport el tudta kerülni a még jelentősebb munkaerő-leépítést - közölte a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!