Gazdaság

2017.03.14. 13:39

Helló XXI. század, itt vannak a medencetisztító robotok! (x)

A legtöbb ember nem szeret takarítani, szükséges rossz, amit nem lehet megúszni. Vagy mégis? Manapság egyre kelendőbbek az elektronizált eszközök, egyre többen nyitják ki a pénztárcájukat a kényelem jegyében.

Kapcsolódó medencetisztítási szolgáltatások:

Senki sem hőköl ma már hátra egy mosogatógéptől, de a robotporszívó is egyre jobban beépül a köztudatba. Sőt, ma már a medencénket sem kell két kézzel suvickolni.

Közeledik a tél vége, ez pedig a medencetulajdonosok számára különösen fontos időpont, hiszen lassan fel kell ébreszteniük medencéjüket a téli álomból. Az egyik olyan dolog, amit a beüzemelésnél nem lehet megúszni, az a medence alapos tisztítása. Mindezt kézzel megcsinálni, minden automatikát mellőzve bizony igen emberes feladat, de hála a technológiának, ma már nem szükséges manuálisan bajlódni ezzel.

A robotporszívók megjelenésével ez a teher lekerült az emberek válláról, és egyre többen ruháznak be egy intelligens tisztítórobotba. Régebben még léteztek félautomata megoldások, amelyeket a szűrőrendszerhez kellett csatlakoztatni, de manapság már főként teljesen automata rendszerekkel találkozunk az áruházakban, webshopokban.

Az automata robotok intelligensek, képesek felmérni a medence méreteit, annak formáját. Nem csupán súrolni képesek a burkolatot, hanem kefével megtisztítani, és kiporszívózni is. Ha azt gondolnánk, hogy csak a medence alját képesek ezek az eszközök csillogó-villogóvá tenni, akkor bizony tévedünk, a legtöbb modell az oldalfalon is csodákat képes tenni. A súlyuk nem nehéz, és a méretük sem vészes, így könnyű hozni-vinni.

Az robotok automatán működnek, azaz nem szükséges felügyelnünk őket egyáltalán. Amennyiben mindent megfelelően beállítottunk, akkor teljesen önállóan meg kell, hogy csinálja a rábízott feladatot. Amíg nekünk akár több napba is beletelne a medence teljes körű tisztítása, addig a robot néhány röpke óra alatt végez vele. A modelleken rengeteg minden beállítható, kezdve a sebességgel, vagy, hogy meddig takarítson, de akár késleltetett indítást is be lehet programozni. Egyes modellek okostelefonnal is kompatibilisek, lehet róluk vezérelni a robotot.

Mennyi pénzért lehet nekem saját medencetisztító robotom?

Ezek a robotgépek nem olcsó mulatságok, hat számjegy alatt nem lehet kapni. Ha esetleg olyat találunk, ami nagyon olcsó, akkor nem árt, ha gyanakodni kezdünk. Azzal sem árt, ha tisztában vagyunk, hogy egy jobb modell több százezer forintot is kóstálhat, egyes prémium modellek ára pedig hétszámjegyű is lehet.

További információ: Lord’s of Pool – Uszodatechnikai szolgáltatások

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!