Gazdaság

2009.11.17. 05:45

Haveri Leader-pénzek?

Közérdekű bejelentéssel fordult az ügyészséghez Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes képviselője a vidékfejlesztésre szánt uniós pénzek, az úgynevezett Leader-programhoz kapcsolódó források törvénytelen felhasználása miatt - írja a Magyar Nemzet a keddi számában.

MTI

A lap emlékeztet arra, hogy a 2004 és 2007 között a Leader-program keretében felhasznált 783,6 millió forint elköltését már ellenőrizte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), s "nemes egyszerűséggel azt állapította meg, hogy olyan mértékű törvénytelenségek történtek, hogy a legegyszerűbb mielőbb visszafizetnünk az összeg uniótól érkezett részét, vagyis több mint 587,7 millió forintot, ugyanis közel félmilliárd forintot törvénytelenül fizettek ki".
A Magyar Nemzet információja szerint a Pénzügyminisztérium és az agrártárca egy-egy főosztálya is vizsgálja a félmilliárd forint elköltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!