Gazdaság

2009.10.13. 02:28

Gyorsan nőtt a profit a harmadik negyedévben a Philipsnél

Amszterdam, Fehérvár - A holland Philips elektronikai vállalat adózott eredménye 176 millió euró volt a harmadik negyedévben, négyszerese a második negyedévinek.

MTI

Az értékesítés 5,621 milliárd euró volt, ez meghaladta a második negyedévit, de még 11,3 százalékkal elmaradt a tavalyi harmadik negyedévi 6,334 milliárdtól - közölték a cégnél hétfőn, hozzátéve, hogy nem számítanak az értékesítés gyors növekedésére, mert a piacok gyengék. Az elemzők csak 5,38 milliárd eurós értékesítést vártak a harmadik negyedévről.Az első negyedévben 57 millió eurós nettó veszteség volt az egy évvel korábbi, 294 milliós adózott eredmény helyett. Az értékesítés 5,075 milliárd eurót ért el, ez 15 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az eredmény főleg takarékossági intézkedésektől, a többi között elbocsátásoktól javult a második negyedévben, a harmadik negyedévben már a hatékonyság javítása is érződött, egyebek között Magyarországon is. A Philips székesfehérvári gyárának hatékonysága 30 százalékkal emelkedett február óta - mondták az üzemben szeptemberben. Február óta a Philips új termékek gyártását és végszerelését hozta a városban. A gyár a beszállítókon keresztül 660 embernek ad munkát Fehérváron, s több mint 1500 munkavállalónak Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!